Gelinim Mutfakta karnabahar kısırı ve köftesi tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta karnabahar kısırı ve köftesi tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Kanal D'nin sevilerek izlenen yarışması Gelinim Mutfakta'da haftanın ikinci günü başlıyor. Bugün yayınlanacak 647. bölümde hazırlanacak olan yemek de belli oldu. Buna göre gelinler karnabahar kısırı ve köftesi ile çeyrek altın mücadelesi verecek. Gelinim Mutfakta karnabahar kısırı ve köftesi tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Seda Sayan'ın sunumu ve renkli yarışmacıların katılımı ile hafta içinde izleyenleri eğlendiren ve ekranlara lezzet getiren Gelinim Mutfakta'da damak tadını okşayan yemekler hazırlanmaya devam ediyor. Dün Kilis yöresinden oruk kebabı hazırlayan gelinlerin bugünkü menüsü de belli oldu. Buna göre 647. bölümde yarışmacılar karnabahar kısırı ve köftesi ile birlikte birbirlerine üstünlük kurabilmek adına savaşacak. Her anı rekabet dolu günde en lezzetli yemeği hazırlayan isim altının da sahibi olacak. Gelinim Mutfakta karnabahar kısırı ve köftesi tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Gelinim Mutfakta karnabahar kısırı malzemeleri

600 gr. karnabahar
5 – 6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet büyük boy soğan – yemeklik doğranmış
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet kapya biber
2 – 3 adet yeşil köy biberi
1 diş sarımsak
5 – 6 dal taze soğan
½ bağ maydanoz
7 – 8 adet çeri domates
8 – 10 adet kornişon turşu
1 avuç ceviz
Tuz
Karabiber
Sumak
Kimyon
Zeytinyağı
Nar ekşisi
½ adet limonun suyu


karnabahar kısırı

Gelinim Mutfakta karnabahar kısırı yapılışı

Karnabaharları un gibi olana kadar parçalayıcıdan geçirin.

Soğanınızı yemeklik doğrayın.

Bir tavaya zeytinyağını koyun, yemeklik doğradığınız soğanları kavurun, ardından salçaları ilave edip ve kavurmaya devam edin.

Salçaların kokusu çıkınca karnabaharları ekleyin ve kavurun.

Biberler, bütün yeşillikler, turşu ve cevizi ince ince doğrayın.

Domatesleri ortadan ikiye bölün.

Karnabaharlı karışım ve doğradığınız bütün malzemeleri karıştırın.

Tuz, karabiber, sumak ve kimyonu ilave edip karıştırın.

Ayrı bir kapta nar ekşisi, limon suyu ve zeytinyağını karıştırıp salatanın üzerine döküp, karıştırın, servis edin.


karnıbahar köftesi


 

Gelinim Mutfakta karnabahar köftesi malzemeleri

1 adet orta boy karnabahar,
2 adet yumurta,
1 adet soğan,
1 su bardağı kadar galeta unu,
Yarım demet kadar ince doğranmış maydanoz,
Tuz.

Kızartmak İçin:

Sıvı yağı


 

Gelinim Mutfakta karnabahar köftesi yapılışı

Dal dal ayırdığınız karnabaharları 30 dakika haşlayın. Haşlanan karnabaharları iyice ezin. Ardından içine yumurta, rendelenmiş soğan ve ince ince doğradığınız maydanoz ve baharatları ekleyip bayat ekmek ya da galeta unu ilave edip yoğurun. Ardından elle şekil verebilecek duruma gelen köftelere yassı şekil verip kızartın. Kızarmış karnabahar köftelerini sarımsaklı yoğurt ya da limonla servise hazır hale getirin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.