Gelinim Mutfakta kış türlüsü ve kubbe pilavı tarifi, malzemeleri ve yapılışı - 10 Şubat Çarşamba
Seda Sayan'ın sunumuyla yayınlanan ve büyük bir rekabete sahne olan Gelinim Mutfakta'da haftanın üçüncü günü ekranlara geliyor. Dört takımın kıyasıya mücadelesinde puan savaşı verilecek. Dün haftanın ilk gününde mercan kebabı hazırlayan gelinler dün de Şanlıurfa yöresinden ağzı açık ile kayınvalideler ve güzel sunucunun karşısına çıkmıştı. Bugünün tercihi ise kış türlüsü ve kubbe pilavı oldu. Gelinim Mutfakta kış türlüsü ve kubbe pilavı tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.
Kış türlüsü malzemeleri
Zeytinyağı
700 gr. kuzu kuşbaşı
20 adet arpacık soğan
6 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
2 adet defne yaprağı
5 su bardağı su
2 dal pırasa
1 adet kereviz
2 – 3 adet yeşil köy biberi
2 adet havuç
3 adet patates
2 dal biberiye
Tuz
Karabiber
Kış türlüsü yapılışı
Tencerenizin içerisine zeytinyağı ilave edip ısıtın.
Tencereniz ısınınca içerisine etleri koyun ve hafif kavurun.
Tuz ekleyip karıştırın ve soğanları ilave edip soteleyin.
Sarımsak, domates salçası ve biber salçasını ekleyip bir tur karıştırın.
Ardından 4 su bardağı su ekleyin ve karıştırıp kapağını kapatın.
Bütün sebzelerinizi irice doğrayın.
Etlerinizin pişmesine yakın doğradığınız sebzeleri, etlerinizin içerisine ekleyin ve bir tur karıştırın.
Tuz, karabiber ve biberiyeleri bütün olacak şekilde ve 1 su bardağı su ekleyip kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakın.
Sıcak servis edin.
Kubbe pilavı malzemeleri
1000 gr patlıcan
yarım kilo ya yakın et
1,5 büyük bardak pirinç
0,5 fincan çam fıstığı
kaşığı tuz
kırmızı biber, tarçın ve safran
4 büyük bardak su
yağ
Kubbe pilavı yapılışı
Patlıcanlı pilavı ben oktay ustada görmüştüm . Pratik ve kolay Patlıcanlı Kubbe Pilavı tarifleri olan oktay ustadan patlıcanlı pilavı görünce denedim ve sizler le de paylaşmak istedim bu tarifi. Önce eti suda bir taşım kaynatıp o suyu döküp yeni su ekleyerek iyice pişiriyoruz. Patlıcanları bütün olarak ince ince kesip uzun olarak kızartıyoruz. Pişen eti suyundan ayırıp tencereye alt kısma patlıcanları diziyoruz tencere görülmeyecek şekilde. Otta kısma eti,sonra yıkanmış pirinçleri ekleyip et suyunu ekleyip patlıcanları ile kapatıp pişiriyoruz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.