Gelinim Mutfakta lazanya tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta lazanya tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta'da yeni bir hafta daha başladı. Gelin ve kayınvalidelerin mücadelesinde ilk gün yemeği de belirlendi. Buna göre gelinler kendilerine verilen sürede ve malzemelerle lazanya hazırlayacak. Gelinim Mutfakta lazanya tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Onur Büyüktopçu'nun sunumuyla ekranlara gelmeye devam eden Gelinim Mutfakta'nın haftanın ilk bölümü izleyicilerin karşısına çıkıyor. Pazartesiden itibaren cumaya kadar büyük bir heyecan yaşatacak olan programda gelinler ve kayınvalideler arasındaki mücadele de nefes kesecek. Puan almak kadar vermenin de zor ve kritik olduğu yarışmada her an her şey değişebilir. Haftnaın ilk yemeği ise lazanya oldu. Gelinim Mutfakta lazanya tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Gelinim Mutfakta lazanya malzemeleri

  • 1 paketlazanya(yaprak hamur)

  • 2 yemek kaşığıayçiçek yağı

  • 2 yemek kaşığıtereyağı

  • 1 adetsoğan(yemeklik doğranmış)

  • 2 adethavuç(küp doğranmış)

  • 400 gramorta yağlı kıyma

  • 2 dişezilmiş sarımsak

  • 2 çay kaşığıtuz

  • 1 çay kaşığıkarabiber

  • 4 adetrendelenmiş domates

  • 2 adetdefne yaprağı

  • 1,5 su bardağıbezelye

  • 2 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel sos için:

  • 2 yemek kaşığıtereyağı

  • 2 yemek kaşığıun

  • 4 su bardağısoğuk süt

  • 1 çay kaşığıkarabiber

  • 1/4 çay kaşığırendelenmiş muskat cevizi


Gelinim Mutfakta lazanya malzemeleri

Ayçiçek yağını ve tereyağı bir tavada kızdırın. Doğranmış soğanları 3- 4 dakika kadar kavurun. Üzerine havuçları ekleyip 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin.

Kavrulan havuç ve soğanların üzerine kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.

Sarımsak,  tuz ve karabiberi ekleyin. Son olarak rendelenmiş domates ve defne yaprağını ekleyip harcı pişmeye bırakın.

Domates, suyunu biraz çektikten sonra içerisine bezelyeyi de ekleyin ve iç harcını pişirmeye devam edin.

Tüm malzemeler güzelce pişince iç harcınız hazır.

Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağını sos tenceresinde eritin. Unu, kokusu çıkıp renk alana kadar kavurun.

Kavrulan una soğuk sütü ekleyin ve bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak pişirin. Pişmeyen lazanya yaprakları kullandığınızda, normale göre beşamel sosunuzu daha sıvı olması gerekir. Bu yüzden çok kıvamlı olmamasına özen gösterin.

Karabiber ve rendelenmiş muskat cevizini ekledikten sonra ocaktan alın.

Fırın kabının tabanına biraz beşamel sos ve iç harçtan yayıp lazanya yapraklarını dizin.

Sırasıyla; kıymalı harç, beşamel sos ve  bir parça rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin.

Lazanyanın en üst katı için beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ayırdıktan sonra bu işlemi sırasıyla tüm lazanya yaprakları için tekrarlayın.

Kalan beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ile lazanyanın üzerini kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Pişirme süresi fırından fırına değişiklik gösterebilir. Piştiğinden emin olana kadar kontrollü olarak pişirin.

Fırından çıkan lazanyayı dilimledikten sonra ılık olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.