Gelinim Mutfakta limoni kek tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta limoni kek tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Türkiye'nin en çok seyredilen günlük yarışması Gelinim Mutfakta'da hafta sonuna gelindi. Dört gün boyunca yemeklerini hazırlayan gelinler bugün tatlı ile izleyicilerin karşısına çıkacak. Bu haftanın tercihi ise limoni kek oldu ve beş bileziği alabilmek adına herkes en iyisini yapmak istiyor.

Türkiye'nin en çok sevilen yarışmalarından biri olmayı sürdüren Gelinim Murfakta'da yeni bir gün daha başlıyor. Hamarat gelinlerin ve iddialı kayınvalidelerin mücadelesine sahne olan yarışmada yaşanacaklar şimdiden merak edildiği programda bugün de hazırlanacak yemek evlerde uygulanarak sofralara taşınmak isteniyor. Hafta finalinin gerçekleşeceği bölümde tatlı yapılacak ve o lezzet ise limoni kek oldu. Peki, limoni kek nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta limoni kek tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.



Limoni kek malzemeleri

  • 1/2 ölçek (2 çubuk) tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında
  • 2,5 su bardağı toz şeker, bölünmüş
  • 4 ekstra büyük yumurta, oda sıcaklığında
  • 1/3 su bardağı rendelenmiş limon kabuğu rendesi (6 ila 8 büyük limon)
  • 3 su bardağı un
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı koşer tuzu
  • 3/4 su bardağı taze sıkılmış limon suyu, bölünmüş
  • 3/4 su bardağı ayran, oda sıcaklığında
  • 1 çay kaşığı saf vanilya özü

Glazür için:

  • 2 su bardağı pudra şekeri, elenmiş
  • 3,5 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu


gelinim mutfakta limoni kek
 

Limoni kek yapılışı

Fırını önceden 350 derece F'ye ısıtın. Somun tavalarını yağlayın ve unlayın. Dilerseniz altını parşömen kağıdıyla da kaplayabilirsiniz.
Tereyağı ve 2 su bardağı toz şekeri, kürek ataşmanı ile donatılmış bir elektrikli karıştırıcının kasesinde hafif ve kabarık olana kadar yaklaşık 5 dakika krema haline getirin. Karıştırıcı orta hızdayken, her seferinde 1 adet olmak üzere yumurtaları ve limon kabuğu rendesini ekleyin.
Un, kabartma tozu, kabartma tozu ve tuzu bir kapta eleyin. Başka bir kapta 1/4 fincan limon suyu, ayran ve vanilyayı birleştirin. Un ve ayran karışımını sırayla unla başlayıp unla biten hamura ekleyin. Hamuru tavalar arasında eşit olarak bölün, üstleri düzeltin ve kek test cihazı temiz çıkana kadar 45 dakika ila 1 saat pişirin.
1/2 su bardağı toz şeker ile 1/2 su bardağı limon suyunu küçük bir sos tenceresinde şeker eriyene kadar kısık ateşte pişirin. Kekler pişince 10 dakika soğumaya bırakın. Kekleri tavalardan çıkarın ve bir tepsi veya tepsi üzerine yerleştirilmiş bir rafa koyun; limon şurubunu üzerlerine kaşıkla. Kekleri tamamen soğumaya bırakın.
Sır için, pudra şekeri ve limon suyunu bir kapta tel çırpıcı ile pürüzsüz olana kadar karıştırın. Keklerin üstlerine dökün ve glazenin kenarlardan aşağı doğru çiselemesine izin verin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.