Gelinim Mutfakta mantarlı pilav tarifi, malzemeleri ve yapılışı - 3 Mart Çarşamba

Gelinim Mutfakta mantarlı pilav tarifi, malzemeleri ve yapılışı - 3 Mart Çarşamba
Kanal D'nin yüzlerce bölümdür ekranlara taşıdığı yarışması Gelinim Mutfakta'da haftanın üçüncü günü de kıyasıya rekabete sahne olacak. Pazartesi başlayan maratonda bugün iki yemek birden yapılacak. Gelinler sac kavurmanın yanında mantarlı pilav da hazırlayacak. Gelinim Mutfakta mantarlı pilav tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Her gün verdiği çeyrek altın ve cuma günlerindeki beş altın bileziği ile hem kazandıran hem lezzetlendiren hem de eğlendiren Gelinim Mutfakta'da 653. bölüm heyecanı yaşanıyor. Gelinler bugün de kendilerinden istenen yemeği hazırlamak ve jürinin karşısına çıkabilmek adına kolları sıvayacak. Kayınvalideler ve Seda Sayan da puanlarını en iyi şekilde verebilmek adına tabakların başına giderek tadım yapacak. Bugünün iki yemeği var ve birbirlerini tamamlayıcı nitelikteler. Sac kavurmanın yanında mantarlı pillav ile çeyrek altın mücadelesi verilecek. Gelinim Mutfakta mantarlı pilav tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


 

Gelinim Mutfakta sac kavurma malzemeleri

  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2,5 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • 200 gram mantar
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/4 demet maydanoz

mantarlı pilav



 


Gelinim Mutfakta mantarlı pilav yapılışı

  1. Mantarları temizledikten sonra ince ince kesin. ¼ demet maydanozu incecik kıyın.

  2. Tereyağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde eritin. Bol suda yıkayıp, suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri tencereye aktarın. 2- 3 dakika kadar kavurun.

  3. Kavrulmakta olan pirinçlere dolmalık fıstıkları ve bütün olarak ince ince doğradığınız mantarları ekleyin. Kavurma işlemini, kısık ateşte 4- 5 dakika kadar sürdürün.

  4. Ardından; sıcak tavuk suyunu ve tuzu ekleyin. Pilavı; kısık ateşte, kapağı kapalı tencerede, karıştırmadan 10- 12 dakika kadar pişirin.

  5. Pişen pilava doğradığınız maydanozları ekleyin. 10 dakika kadar demlendirdikten sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.