Gelinim Mutfakta Muzlu Cupcake tarifi, malzemeleri ve yapılışı - 12 Şubat Cuma

Gelinim Mutfakta Muzlu Cupcake tarifi, malzemeleri ve yapılışı - 12 Şubat Cuma
Kanal D'nin sevilerek izlenen yarışmalarından Gelinim Mutfakta'da haftanın son günü geldi. Yarışmacılar Sevgililer Günü konseptine uygun bir tatlı ile haftayı noktalayacak. Cuma gününün tercihi ise muzlu cupcake oldu. Gelinim Mutfakta Muzlu Cupcake tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Seda Sayan'ın sunumuyla izleyenleri ekran karşısına kilitleyen Gelinim Mutfakta'da bir haftanın sonuna gelindi. Dört takımın verdiği kıyasıya mücadelede gelinler son kez kendilerinden istenen tarifi hazırlamak ve puanlarını almak üzere mutfağa girecek. Kayınvalideler de son kez değerlendiremelerini yapacak. Güzel sunucu da sonuçları açıklayarak beş altın bileziğin sahibini duyuracak. Bugünün tatlısı ise muzlu cupcake oldu. Gelinim Mutfakta Muzlu Cupcake tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


Gelinim Mutfakta muzlu cupcake malzemeleri

2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 muz
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı dolusu kakao
1 çay bardağı damla çikolata

muzlu cupcake


 

Gelinim Mutfakta muzlu cupcake yapılışı

Muzu karıştırma kabına koyun. Yumurtaları, şekeri de ilave edip el blendırıyla çırpın. Hem yumurtalar çırpılmış hem de muzunuz iyice ezilmiş olacak. Sıvıyağı ve sütü de ilave edip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozunu ilave edip tel çırpıcı veya kaşıkla karıştırın. Karışımın bir kısmını ayırıp kakao ilave edip karıştırın. Muffin kağıtlarını, cupcake kalıbına yerleştirin. Her iki hamurdan kalıplara koyarak iki renkli bir görünüm elde edin. Kalıpları ağzına kadar doldurmayın. Üzerlerinde yarım parmak boşluk kalsın. Damla çikolatayı üzerlerine serpiştirin. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 20-30 dakika pişirin. Fırından almadan önce muffinlerin ortasına bir kürdan batırıp çıkarın, kürdan temiz çıkıyorsa fırından alın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.