Gelinim Mutfakta Özbek pilavı tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta Özbek pilavı tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta'da bugün başlayan yeni haftanın ilk yemeği belli oldu. Pazartesi günü yayınlanan 606. bölümde yapılacak yemek de açıklandı. Gelinim Mutfakta Özbek pilavı arifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta'da bugün başlayan yeni haftanın ilk yemeği belli oldu. Pazartesi günü yayınlanan 606. bölümde yapılacak yemek de açıklandı. Gelinim Mutfakta Özbek pilavı arifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor. Onur Büyüktopçu'nun sunumuyla altıncı dalyayı da geride bırakan Gelinim Mutfakta'nın bugün yayınlanacak olan yeni bölümünde hazırlanacak yemek merakla bekleniyordu. Yayınlanan fragmanda açıklanan lezzet birçok kişi tarafından çok beğenilerek sofralara taşınan Özbek oldu. Ev hanımları da bu yemeği araştırarak evlerinde hazırlamak istiyor. Gelinim Mutfakta Özbek pilavı tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


Özbek pilavı malzemeleri

1 su bardağı sıvı yağ

2 adet soğan – piyazlık doğranmış

350 gr. dana kuşbaşı

5 adet havuç – rende

3 su bardağı pirinç

5 su bardağı su

2 baş sarımsak

Tuz

Özbek pilavı yapılışı

Pirinci tel süzgeçte iyice yıkayın, ardından bir kaba alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuz ekleyip kenara alın.
Pilav tenceresine yağı koyup ocağa alın ve ısıtın.

Soğanları ekleyip rengi iyice koyulaşana kadar kavurun, soğanın rengi koyulaşınca etleri ilave edip, suyunu salıp çekene kadar kavurun.

Etler pişince havuçları ilave edin ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyu ekleyin, tuz ekleyip pişirmeye devam edin.

Etler yumuşayınca pirinci etlerin üzerini kapatacak şekilde yayın, sarımsakları baş olarak tencereye koyup pilavın içine bastırın.

Karıştırmadan harlı ateşte suyunu çektirin, suyunu çekince altını kısın tencerenin kapağını kapatıp suyunu iyice çekene kadar pişirin.

Ardından tencerenin kapağını açın kaşıkla pirinçleri kenarlardan ortaya doğru toplayıp, kısık ateşte 10 dakika demlendirin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.