Gelinim Mutfakta padişah yastığı tarifi, malzemeleri ve yapılışı - 19 Şubat Cuma

Gelinim Mutfakta padişah yastığı tarifi, malzemeleri ve yapılışı - 19 Şubat Cuma
Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta'da 129. hafta sona eriyor. Birbirinden iddialı ve çetin yarışmacıların rekabetinde dört gün boyunca yapılan yemeklerin ardından bugün tatlı hazırlanacak ve açıklanacak sonuçlarla birlikte hem gün hem de hafta birincisi belli olacak. Bu haftanın tatlısı ise padişah yastığı olarak belirlendi. Gelinim Mutfakta padişah yastığı tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Seda Sayan'ın sunumu ve renkli yarışmacıların performanslarıyla Kanal D ekranlarındaki yolculuğuna devam eden Gelinim Mutfakta'da bir haftanın daha sonuna gelindi. Pazartesiden bu yana yaşanan rekabette bugün bir kişi gün birinciliği ile birlikte çeyrek altını kazanacak. Ardından da beş bileziğin sahibi açıklanacak. Gelinlerin bugün şampiyonluk adına mücadelesini vereceği tatlı ise belirlendi. Yayınlanan fragmanda padişah tatlısı hazırlanıyor. Gelinim Mutfakta padişah yastığı tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


Padişah yastığı malzemeleri

  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1. 5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Arası için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti

Şerbeti için;

  • 3. 5 su bardağı su
  • 2. 5 su bardağı toz şeker
  • Bir kaç damla limon suyu

padişah yastığı


 


Padişah yastığı yapılışı

  1. Öncelikle şerbeti için su ile şekeri karıştırıp kaynamaya bırakalım, hafif kıvam alınca limonunu sıkıp beş dakika daha kaynattıktan sonra soğutalım.
  2. Krem şantisini de çırpıp buzdolabına bırakalım.
  3. Keki içinde yumurtaların sarıları ile beyazını ayrı ayrı çırpma kaplarına alalım.
  4. Yumurtanın beyazına bir fiske tuz atıp köpük köpük olana dek çırpalım.
  5. yumurtanın sarısına toz şekerini ekleyip biraz karıştırdıktan sonra sıcak suyunu katalım, iyice çırpalım.
  6. Köpürttüğümüz yumurta beyazını sarısının içine kaşıkla fazla söndürmeden karıştıralım.
  7. Elemiş olduğumuz unu ve kabartma tozunu vanilyayı katalım.
  8. Yağlı kağıt serili kalıba kekimizi döküp, 180 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirelim.
  9. Kızaran kekimizi soğutalım, ortadan ikiye ayıralım.
  10. Şerbetin yarısını alt tabana dökelim, üzerine kremşantinin tamamını sürelim.
  11. Kekin üst tabanını sekiz parçaya bölelim, krem şantinin üzerine yerleştirelim.
  12. Kalan şerbeti kekin üzerine dökelim ve süsleyelim.
  13. Bir kaç saat dinlendirip servis yapalım. çok nefis bi tatlı afiyetler olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.