Gelinim Mutfakta patlıcanlı sac semseği tarifi, malzemeleri ve yapılışı - 18 Şubat Perşembe

Gelinim Mutfakta patlıcanlı sac semseği tarifi, malzemeleri ve yapılışı - 18 Şubat Perşembe
Kanal D'nin sevilerek izlenen yarışması Gelinim Mutfakta'da haftanın dördüncü günü başlıyor. Birbirinden iddialı yarışmacıların kıyasıya mücadelesinde bugün Şanlıurfa yöresinden bir lezzet ekranlara gelecek. Gelinler patlıcanlı sac semseği ile birincilik adına yarışacak. Gelinim Mutfakta patlıcanlı sac semseği tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Seda Sayan'ın sunumuyla ekranlarda lezzet savaşını sürdüren Gelinim Mutfakta'nın dördüncü bölümü izleyicilerin karşısına çıkıyor. Gelin ve kayınvalidelerin pazartesiden itibaren başlayan ve bugüne kadar süren yeni haftadaki yarışında dördüncü yemek belli oldu. Gelinler bugün patlıcanlı sac semseği ile birlikte jürinin karşısına çıkacak. Kayınvalideler ve Seda Sayan'ın vereceği puanlar günün kaderini belirleyecek. Gelinim Mutfakta patlıcanlı sac semseği tarifi, yapılışı ve malzemeleri haberimizde yer alıyor. Afiyet olsun.


 

Patlıcanlı Sac Semseği Tarifi İçin Malzemeler

1 kg un
½ kg yağsız kıyma
2 kuru soğan
1 demet maydanoz
2 kaşık sirke veya limon suyu (hamuru için)
1 su bardağı sadeyağ 
Tuz, karabiber

Patlıcanlı Sac Semseği
 


Patlıcanlı Sac Semseği Yapılışı

Kıyma, bir tavada ince doğranmış soğanla kavrulur. Maydanoz ince ince doğranır, tuz ve kara biberle birbirine karıştırılır. Hamur, ağzıaçık'ta olduğu gibi yoğrulur, küçük mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılır, tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. Çok ince olmamak kaydıyla yarı tarafına harç konularak diğer tarafı üzerine kapatılır. Kenarı kesilerek yağda iki tarafı pembeleşinceye kadar kızartılır. Peynirli semsek de kıymalısı gibi yapılır. Yalnızca harcına ufalanmış tuzsuz ya da tuzu alınmış peynir, çok ince doğranmış yeşil soğan ve maydanoz, tuz ve pul biber konulur. Bir de tatlı semsek vardır ki, harcına yalnızca ufalanmış tuzsuz peynir konularak yapılır. Bu halde ya şeker balına ve yahut pekmeze batırılarak yenilir.

*Farsça üçgen başörtü anlamına gelen senbûse sözcüğünden bozmadır. Bazı yerlerde, samsa, sembusek şeklinde de telaffuz edilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.