Gelinim Mutfakta pideli köfte tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta pideli köfte tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Kanal D'nin ilgiyle seyredilen yarışması Gelinim Mutfakta'da yeni bir hafta daha başlıyor. Turgay Başyayla'nın sunumuyla izleyenlerin karşısına çıkacak olan programda ilk gün hazırlanacak yemek de belirlendi. Buna göre gelinler pideli köfte ile birincilik ve çeyrek altın mücadelesine girişecek. Peki pideli köfte nasıl yapılır? pideli köfte tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Türkiye'nin en çok sevilen yarışmalarından biri olmayı sürdüren Gelinim Murfakta'da yeni hafta başlıyor. Hamarat gelinlerin ve iddialı kayınvalidelerin mücadelesine sahne olan yarışmada yaşanacaklar şimdiden merak edildiği programda bugün de hazırlanacak yemek evlerde uygulanarak sofralara taşınmak isteniyor. Bugünün yemeği ise pideli köfte oldu. Peki, pideli köfte nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta pideli köfte tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


Pideli köfte malzemeleri

  • 400 gr kıyma
  • 1 büyük soğan rendelenmiş
  • Çay kaşığının ucuyla karbonat
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 çay kaşığı karabiber ve kimyon
  • Yeteri kadar tuz

Taban için;

  • 2 adet tırnak pide

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kimyon, karabiber, pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yeteri kadar sıcak su

Üzeri için;

  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Servis ve süslemek için;

  • 1 domates
  • 2 sivri biber
  • 1 kase katı yoğurt

gelinim mutfakta pideli köfte

Pideli köfte yapılışı

  1. Öncelikle köftemiz için soğanı rendeleyip hafif suyunu sıkıyoruz ve kalan diğer malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz.
  2. Elde ettiğimiz köfteyi istediğimiz boyutta elimizin içinde yuvarlak ve hafif yassı olacak şekilde ayarlayıp dolapta 1-2 saat dinlendiriyoruz.
  3. Sonra dinlenen köftelerimizi ister tavada ister tost makinasında arkalı önlü kızartıyoruz.
  4. Köfteler kızarırken tırnak pideleri küp küp olacak şekilde doğrayıp servis tabağına alıyoruz.
  5. Benim pidelerim dolapta olduğu için baya soğuktu bu yüzden tavada birkaç kez çevirdim.
  6. Isınması için. Sizde öyle yapabilirsiniz.
  7. Sonra kızaran köfteleri doğramış olduğumuz pidelerin üzerine dizip sos malzemelerini hazırlıyoruz.
  8. Sos malzemesi için sıvı yağ ve salçayı birkaç dakika kavurup baharatlarını ve tuzunu ekliyoruz.
  9. Yavaş yavaş sıcak su ekleyerek ketçaptan daha akışkan bir kıvam olana dek su ekleyerek karıştırıyoruz.
  10. 3-4 dk sosumuzu kaynatıp altını kapatıyoruz ve köftelerimizin üzerine gezdiriyoruz.
  11. Tereyağını ocakta kızdırıp üzerine gezdiriyoruz.
  12. Servis yaparken yoğurt közlenmiş veya kızarmış domates ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. Ben sadece domates kullanmayı tercih ettim. Mükemmel bir lezzet için kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.