Gelinim Mutfakta pilav ve körili tavuk tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta pilav ve körili tavuk tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Kanal D'nin sevilerek izlenen yarışması Gelinim Mutfakta'da haftanın dördüncü günü ekranlara geliyor. Birbirinden iddialı dört takımın rekabetinde yaşanacaklar da merak konusu ve araştırılarak öğrenilmek isteniyor. Diğer yandan günün yemeği de evlere taşınarak sofralara eklenmek amacında. Gelinim Mutfakta pilav ve körili tavuk tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Birbirinden iddialı gelin ve kayınvalidelerin kıyasıya mücadele ettiği Gelinim Mutfakta'da kıyasıya bir gün daha başlıyor. Dört takım arasındaki amansız mücadelenin yeni bölümünde yine herkes ekran karşısına kilitlenecek ve çeyrek altını kazanan gelinin kim olduğunu heyecanla takip edecek. Bu kritik günde gelinler pilav ve körili tavuk hazırlayacak. Kayınvalideler ise puanlarını verecek. Son sözü ise Seda Sayan söyleyecek. Günün yemeği hakkında da araştırmalar yapılıyor ve sofralara konmak isteniyor. Gelinim Mutfakta pilav ve körili tavuk tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor. Afiyet olsun. İyi seyiler dileriz.


Pilav ve körili tavuk Malzemeleri: 

3 yemek kaşığı (100gr.) Teremyağ
3 adet kemiksiz tavuk budu (küp küp doğranmış)
2 su bardağı baldo pirinç (yıkanmış)
5 diş ezilmiş sarımsak 
1/4 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı köri
 3 su bardağı sıcak tavuk suyu 

Üzeri için:
4-5 dal taze soğanın yeşil yaprakları 


Pilav ve körili tavuk


Pilav ve körili tavuk Yapılışı:

Pilavı hazırlamak için 3 yemek kaşığı Teremyağ'ı bir tencereye alıp eritiyoruz. Yağ kızdıktan sonra küp küp doğradığımız tavukları içerisine alıyoruz. Harlı ateşte tavukları sulandırmadan güzelce kavuruyoruz. Tavuğun rengi değişip kızarmaya başladığı anda iyice yıkanmış ve süzülmüş pirinçleri ekliyoruz. Sonra sarımsakları ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Pirinçler şeffaflaşmaya başlayınca karabiber, tuz ve köriyi ilave edip son bir kez karıştırıyoruz.  Son olarak ölçülü sıcak tavuk suyunu ekliyoruz.  Ocağın altını kısıp kapağını da kapadıktan sonra suyunu tamamen çekene kadar yaklaşık 10 ile 12 dakika pişmeye bırakıyoruz. Altını kapatıp 10 dakika demlendirdiğimiz Tavuklu Körili Pilav’ı servis tabağına alıp taze soğanlar ile süsleyerek servis ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.