Gelinim Mutfakta poşe tavuk tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta poşe tavuk tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Türkiye'nin en çok seyredilen yarışmalarından biri olmaya devam eden Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir gün ve hafta daha başlıyor. Birbirinden hamarat gelinlerin hazırlayacağı yemek de belirlendi. Buna göre fragmanda yayınlanan anlarda poşe tavuk yapılacağı görüldü. Gelinim Mutfakta poşe tavuk tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Kanal D ekranlarının sevilerek izlenen yarışması Gelinim Mutfakta'nın 152. haftası bugün başlıyor. Dört takımda yer alan gelin ve kayınvalidelerin mücadelesinde bugün de leziz bir yemek jüri karşısına çıkacak. Yapılacak tadımlar sonrasında alınacak puanlar günün birincisini belirleyecek. Her anı büyük bir çekişmeye sahne olan programda yine lezzet savaşı verilecek. Haftanın ilk tercihi ise poşe tavuk oldu. Seyirciler de bu yemeği hazırlayarak sofralarına taşımak istiyor. Gelinim Mutfakta poşe tavuk tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor. 


Poşe tavuk malzemeleri

1 bütün tavuk
4-5 adet bebek havuç
4 adet taze patates
5-6 tane arpacık soğan
Tuz
Karabiber

Sosu için:
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
1 limon rendesi
½ limon suyu
3-4 diş sarımsak
1 dal biberiye – ince kıyılmış
4-5 dal taze kekik


Poşe tavuk


Poşe tavuk yapılışı

Bir kapta yoğurt, domates salçası, kekik, ince kıyılmış biberiye, tereyağı, limon kabuğu rendesi, ezilmiş sarımsak ve limon suyunu iyice karıştırın.
Karışımı tavuğun her yerine gelecek şekilde yayın. Tavuğun içini arpacık soğanı ve limonla doldurun. Son olarak yarım limonu içine koyun ve tavuğu yanmaz ip ile bağlayın ve fırın poşetine alın. Poşetin içine bebek havuç ve dörde bölünmüş patatesleri ekleyin. Poşetin ağzını iyice kapatıp delikler açın. 190 derecede önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.