Gelinim Mutfakta püre yatağında saray yahni tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta püre yatağında saray yahni tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Türkiye'nin en çok izlenen yarışmalarından Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir bölüm daha izleyicilerin karşısına çıkıyor. Birbirinden hamarat gelinlerin mücadelesinde bugün hazırlanacak yemek de merakla bekleniyor, araştırılıyor ve evlerde yapılmaya çalışılıyor. Bugünün tercihi ise püre yatağında saray yahni. Gelinim Mutfakta püre yatağında saray yahni tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Seda Sayan'ın sunumuyla televizyonlardaki yerini almaya devam eden Gelinim Mutfakta'da püre yatağında saray yahni yapılacak. Dört takım arasındaki amansız mücadelenin yeni bölümünde yine herkes ekran karşısına kilitlenecek ve çeyrek altını kazanan gelinin kim olduğunu heyecanla takip edecek. Bu kritik günde gelinler püre yatağında saray yahni hazırlayacak. Kayınvalideler ise puanlarını verecek. Son sözü ise Seda Sayan söyleyecek. Haftanın üçüncü günündeki yemeği hakkında da araştırmalar yapılıyor ve sofralara konmak isteniyor. Gelinim Mutfakta püre yatağında saray yahni tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor. Afiyet olsun. İyi seyiler dileriz.


Püre yatağında saray yahni malzemeleri

500 gr süt dana eti
3 yemek kaşığı tere yağ
5 diş sarımsak
2 adet domates
2 adet dolmalık biber
2 yemek kaşığı domates salçası
300 gr arpacık soğan
2 adet patates
1 tatlı kasığı un
1 tatlı kaşığı tuz karabiber pul biber


Püre yatağında saray yahni
 


 

Püre yatağında saray yahni malzemeleri

Etleri kuş başı doğruyoruz yağla beraber tencerede kavuruyoruz etleri kavrulurken kara biber ilave edip kavurmaya devam ediyoruz
Etleriz iyice kavrulduk tan sonra soğanlarımızı ilave ediyoruz kavurmaya devam ediyoruz sarımsakları ilave ediyoruz salçayı ve baharatları
verdikten sonra unumuzu veriyoruz suyumuzu ilave ediyoruz ve dolmalık biberli doğrayıp ilave ediyoruz yemeyiniz kaynamaya devam ediyor
ve patatesleri parmak doğrayıp 1yemeyimize ilave ediyoruz 10 dakika kaynadıktan sonra doğradığımız domatesleri ilave ediyoruz
5 dakika piştikten sonra servis ediyoruz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.