Gelinim Mutfakta renkli domates soslu gnocchi tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta renkli domates soslu gnocchi tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Kanal D'de yayınlanan Gelinim Mutfakta'da bugün 614. bölüm heyecanı yaşanıyor. Gelinler ve kayınvalideler yine çeyrek altın mücadelesi verecek. Günün yemeği de belirlendi. Paylaşılan fragmanda gelinler renkli domates soslu gnocchi ile birincilik için yarışacak. Gelinim Mutfakta renkli domates soslu gnocchi tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Ekranların en lezzetli ve en eğlenceli yarışmalarından biri olarak yayın hayatına devam eden Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir gün daha başlıyor. Finale bir gün kala verilecek çeyrek altın mücadelesinde bugün kayınvalideler mutfağa girerek birincilik için kolları sıvayacak. Seda Sayan'ın sunumuyla daha da renki bir hal alan programda günün yemeği de belli oldu. Bugün kayınvalideler renkli domates soslu gnocchi hazırlayacak. Gelinim Mutfakta renkli domates soslu gnocchi tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


Renkli domates soslu gnocchi malzemeleri

Türkiye'nin en çok izlenen yarışmalarından biri olarak yayın hayatına devam eden Gelinim Mutfakta'nın bugünkü yemeği için iki aşama bulunmaktadır. Renkli domates soslu gnocchi için hamur ve domates sosu hazırlanmaktadır. Aşağıda yer alan ölçülere göre sizler de evlerinizde deneyebilirsiniz.

Hamuru için:

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı irmik unu
  • 1 adetyumurta
  • 2 yemek kaşığı toz parmesan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi

Domates sosu için;

  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yaprak fesleğen
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
  • 1 diş sarımsak

Renkli domates soslu gnocchi püf noktası

Patatesleri suda haşlamak da bir seçenek ama o zaman patatesler su çekecektir. Bu nedenle en doğrusu fırında pişirip kullanmaktır. Un olarak semolina yani irmik unu kullanmak hamurun sertliği açısından önemlidir. Pişen gnocchiler yukarı çıkacak. Bu sayede piştiğini anlayabilirsiniz.


 

Renkli domates soslu gnocchi yapılışı

  • Patatesleri yumuşayana kadar fırında pişirelim.
  • Doğradığımız domatesleri ve sarımsağı ilave edip karıştıralım.
  • Diğer tüm malzemeleri de ekleyip yoğuralım ve sert bir hamur elde edelim.
  • Hamurdan uzun şeritler elde edip bir parmak kalınlığında parçalar ayıralım.
  • Gnocchi tahtası ya da çatalın ters yüzü ile şekil verelim.
  • 2 litre kaynayan tuzlu suda haşlayalım.
  • Domates sosu için domateslerin kabuğunu soyup küçük küçük doğrayalım.
  • Zeytinyağını sos tavasında ısıtalım.
  • Doğradığımız domatesleri ve sarımsağı ilave edip karıştıralım.
  • Baharatları da ekleyip kaynayana kadar pişirelim.
  • El blendırı ile pürüzsüz bir hale gelene kadar çekelim.
  • Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.