Gelinim Mutfakta samsades tatlısı tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta samsades tatlısı tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Kanal D ekranlarının sevilerek izlenen yarışması Gelinim Mutfakta'da yeni bir haftanın daha sonuna gelindi. Birbirinden hamarat gelinlerin yaptıkları yemekler ve tatlılar kayınvalideler tarafından son kez puanlanacak. Seda Sayan ise maratona noktayı koyacak. Bu haftanın tatlısı ise samsades oldu. Gelinim Mutfakta samsades tatlısı tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Seda Sayan'ın sunumuyla televizyonlardaki yerini almaya devam eden Gelinim Mutfakta'da Seferihisar lezzeti samsades tatlısı yapılacak. Dört takım arasındaki amansız mücadelenin yeni bölümünde yine herkes ekran karşısına kilitlenecek ve çeyrek altını kazanan gelinin kim olduğunu heyecanla takip edecek. Bu kritik günde gelinler samsades tatlısı hazırlayacak. Kayınvalideler ise puanlarını verecek. Son sözü ise Seda Sayan söyleyecek. Haftanın tatlısı hakkında da araştırmalar yapılıyor ve sofralara konmak isteniyor. Gelinim Mutfakta samsades tatlısı tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor. Afiyet olsun. İyi seyiler dileriz.


 

Samsades Tatlısı Malzemeleri: 

HAMURU İÇİN
5 su bardağı un.
tatlı tarifleri
- 1 fiske tuz.
- su.

İÇ HARCI İÇİN.
- 500 gram tatlı lor peyniri.
- 2 çay kaşığı tarçın.
- yarım su bardağı toz şeker.


ŞERBETİ İÇİN.
- 4 su bardağı şeker.
- 5 bardak su.
- 2 çay kaşığı tarçın.


KIZARTMAK İÇİN.
- sıvı yağ.


SAMSADES TATLISI



 

Samsades Tatlısı Yapılışı:

- 4 bardak şekere 5 bardak su ilave edilr. Tarçın atılır ve şerbeti pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
- Un, su ve tuz ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. Kolay açılması için 10- 15 dakika dinlendirilir.
- Ezilen lor peynirinin içine toz şeker ve tarçın atılıp harmanlanır ve iç harcı hazırlanır.
- Dinlenen hamurdan 5 beze elde edilir. Büyükçe açılır ve 3 parmak kalınlığında şeritler kesilir. Çok uzun olacağından dolayı şeritler de ortadan ikiye kesilir. Uç kısımlarına iç harç konur ve muska şeklinde üçgen olarak sarılıp sonda kalan hamur suya batırılıp yapıştırılır.
- Bol yağda kızartılır ve alınır alınmaz soğuyan şerbete batırılır. Şerbetini çekince sunum tabağına alınır ve servise hazırdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.