Gelinim Mutfakta şıhıl mahşi tarifi, malzemeleri ve yapılışı - 15 Şubat Pazartesi

Gelinim Mutfakta şıhıl mahşi tarifi, malzemeleri ve yapılışı - 15 Şubat Pazartesi
Televizyon ekranlarının en uzun soluklu yarışmalarından biri olan Gelinim Mutfakta'da yepyeni hafta ile karşınızdayız. Haftanın ilk gününde hazırlanacak yemek belli oldu. Buna göre gelinler Antakya yemeği olan şıhıl mahşi yapacak. Gelinim Mutfakta şıhıl mahşi tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Kanal D'nin sevilerek izlenen ve her bölümüyle kıyasıya bir mücadeleyi de ekranlara taşıyan lezzet dünyası yarışma Gelinim Mutfakta'da yeni bir haftaya merhaba deniliyor. Altın mücadelesinin ilk andan son saniyeye kadar süreceği yarışmada gelinlerin hazırlayacağı ilk yemek de belli oldu. Fragmanda tahtaya yazılan yemeğin adı şıhıl mahşi oldu. Gelinim Mutfakta şıhıl mahşi tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


 

Şıhıl Mahşi (Antakya) Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet küçük kabak
  • Sıvı yağ (kızartmak için)

İç Harcı İçin;

  • 150 gr orta yağlı kıyma et
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1/2 (yarım) su bardağı çam fıstığı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Maydanoz (bir tutam)
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı zahter (kekik)

Pişirme Sosu İçin;

  • 1 limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 diş sarımsak
  • 1,5 su bardağı kaynamış su

Üzeri İçin;

  • 2 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Şıhıl Mahşi

Şıhıl Mahşi (Antakya) Yapılışı

  1. Bir diş sarımsağı iyice ezin yoğurtla karıştırın biraz tuz ekleyin ve buzdolabına kaldırın.
  2. Kıymayı tencereye alın ve pişirmeye başlayın.
  3. Suyunu çekmeye yakın, tam kurumadan ince doğradığınız bir soğanı ekleyin karıştırıp kapağını soğanlar yumuşayana kadar kapatın.
  4. Ardından nohut, salça ve baharatları ve tuzunu ekleyin ve hepsi iyice karışınca ocaktan alın.
  5. İnce kıydığınız maydanozları ekleyin.
  6. Bir tavada 2 kaşık tereyağı ile çam fıstıklarını kavurun. Kavrulmuş fıstıkları da harca ekleyin.
  7. Kabakları çok ince olmayacak şekilde oyun, oyacağın arka kısmı veya tırtırlı bir bıçak ile kabakların dışına şekil verin.
  8. Oyduktan sonra iyice yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın ve az tuz ile tuzlayın.
  9. Kızdırdığınız yağda arkalı önlü çok kızarmayacak şekilde kızartın.
  10. Ardından kağıt havlu üzerinde fazla yağını bırakmasını sağlayın.
  11. Kabaklar soğuyunca içlerini kıyma harcı ile iyice doldurun.
  12. Ağızlarını kabak veya patatesle kapatın.
  13. Bir tencere veya tavaya dizin.
  14. Pişirme sosu için; bir diş sarımsağı iyice ezin, salça ve limon ile karıştırın.
  15. Üzerine 1,5 su bardağı kaynamış su ekleyin, biraz tuz katın ve bu sosu kabakların üzerine gezdirin.
  16. 15 dk ocakta kapağını örterek pişirin.
  17. İsteğe bağlı borcama dizip, fırında da pişirebilirsiniz.
  18. Son olarak pişen kabakları servis tabağına alın ve üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.