Gelinim Mutfakta sinor tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta sinor tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta'da yeni bir hafta daha başlıyor. Birbirinden iddialı gelinlerin ocakları başına geçerek yapacakları ilk yemek belli oldu. Haftanın rekabetine tanıklık edilecek yemeklerin ilki sinor oldu. Gelinim Mutfakta sinor tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Onur Büyüktopçu'nun sunumuyla ekranlara gelen Gelinim Mutfakta'nın bugün yepyeni bir haftası daha izleyicilerin karşısına çıkıyor. 7 Aralık Pazartesi günü yayınlanacak bölümde gelinlerin hazırlayacakları ve gelinlerin karşısına çıkacağı yemek de belli oldu. Buna göre Gürcü mutfağında önemli bir yeri bulunan ve ülkemizde silor veya siron da denilen sinor yapacak. Birincilik için ellerinin lezzetini tutturmak isteyen gelinlerin mücadelesi nefes kesecek. Bu tat daha önce de geçen ay Masterchef Türkiye'de yarışmacılara verilmişti. Gelinim Mutfakta sinor tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


 

Gelinim Mutfakta sinor malzemeleri

3 adet yufka
500 gram orta yağlı kıyma
2 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
750 mililitre tavuk suyu
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

siron

Gelinim Mutfakta siron yapılışı

Tencereye 3 yemek kaşığı sıvı yağ koyup soğanı küçük doğrayıp kıyma ile beraber suyunu çekene kadar kavurun. Tuzunu ve karabiberini ekleyip karıştırın. Yufkalarınızı ikiye katlayıp üst üste dizin. 3-4 parmak genişliğinde bir rulo yapın. Sonra bu ruloyu yine 3 parmak genişliğinde dilimlere ayırarak küçük yufka ruloları elde edin. Bunları kesik kısımları üste gelecek şekilde tepsiye dizin. 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarana kadar pişirin. Kızardıklarında aşağıdaki fotoğraftaki gibi olacaklar. Fırından çıkardığınız yufkaların üzerine tavuk suyundan gezdirip hafifçe yumuşamasını sağlayın. Kavurduğunuz kıymayı da yufkaların üzerine yayın. Sarımsağı dövüp yoğurtla karıştırın. Kıymaların ve yufkaların üzerine yoğurdu gezdirin. Bu esnada tereyağını kızdırın. İçine pul biber ve naneleri ekleyin. Hafifçe yakıp yoğurdun üzerini bu yağla süsleyin. Ziron hazır! Bu yemeği kıyma yerine haşlanmış tavukla da yapabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.