Gelinim Mutfakta tavuk wellington tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta tavuk wellington tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Kanal D'nin sevilerek izlenen ve hafta sonuna doğru heyecanı da giderek artan Gelinim Mutfakta'da yeni bir gün daha başlıyor. Bugün de kozlarını paylaşacak olan dört gelin ve kayınvalidenin yarışacağı yemek belli oldu. Buna göre programda tavuk wellington hazırlanacak. Gelinim Mutfakta tavuk wellington tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Hafta içi her gün yayınlanan bölümleri ile ev hanımlarını ekran başına kilitleyen, izleyenleri eğlendiren ve sofralara lezzet katan Gelinim Mutfakta'da dördüncü kez yemek konusunda sorgulamalar gerçekleştiriliyor. Yarışmada puanlar kadar hazırlanan yemekler de izleyiciler tarafından merakla araştırılıyor ve öğrenilmek isteniyor. Bugün ise tavuk wellington ile jüri karşısına çıkılacak. Gelinim Mutfakta tavuk wellington tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


 

Tavuk wellington malzemeleri

1 adet piliç bonfile
4 adet chanterel mantarı,
4 adet istiridye mantarı,
4 adet porçini mantarı
4 adet kestane mantarı
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
2 çorba kaşığı soğan
2 diş sarmısak
1 adet milföy hamuru
1 adet yumurtanın sarısı
Tuz,
karabiber
Morel sos için:
5 adet morel mantarı
Yarım su bardağı demi glass sos
Servis için:
Sebze garnitür




 

Tavuk wellington yapılışı

MOREL sos için, morel mantarlarını dilimleyin. Demi glass sos ile kaynatın. Piliç bonfileyi tuz ve karabiberle tatlandırıp, yapışmaz yüzeyli kızgın tavada kızartın. Mantarları dilimleyin. Zeytinyağında, ince kıyılmış sarmısak ve soğanla birlikte soteleyin. Mantarlı karışımı bonfilenin içine yayın. Bonfileyi rulo biçiminde sarıp, üzerini milföy hamuru ile kaplayın. Yumurta sarısını hamurun üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Morel sos ve sebze garnitürle birlikte servis yapın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.