Gelinim Mutfakta tepsi kebabı ve lavaş tarifi, yapılışı ve malzemeleri

Gelinim Mutfakta tepsi kebabı ve lavaş tarifi, yapılışı ve malzemeleri
Kanal D'de her hafta yaşattığı lezzet rekabeti ile izleyicileri ekran karşısına kilitleyen Gelinim Mutfakta'nın yeni haftası başlıyor. Birbirinden iddialı gelin ve kayınvalidelerin mücadele ettiği programda haftanın ilk yemeği belli oldu. Buna göre gelinler tepsi kebabı ve lavaş hazırlayacak. Gelinim Mutfakta tepsi kebabı ve lavaş tarifi, yapılışı ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.

Seda Sayan'ın sunumuyla ekranlarda lezzet savaşını sürdüren Gelinim Mutfakta'nın ilk bölümü izleyicilerin karşısına çıkıyor. Gelin ve kayınvalidelerin bugünden itibaren başlayan yeni haftadaki yarışında ilk yemek belli oldu. Gelinler bugün tepsi kebabı ve lavaş ile birlikte jürinin karşısına çıkacak. Kayınvalideler ve Seda Sayan'ın vereceği puanlar günün kaderini belirleyecek. Gelinim Mutfakta tepsi kebabı ve lavaş tarifi, yapılışı ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.


 

Gelinim Mutfakta tepsi kebabı malzemeleri

- 750 gram orta yağlı kıyma

- 2 adet çarliston biber

- 2 adet kapya biber

- 1 adet kuru soğan

- 5 diş sarımsak

- 1 tutam maydanoz

- Toz kırmızı biber, tuz, karabiber

- Tepsiyi yağlamak için

- 1 tatlı kaşığı tereyağı

- 1 tatlı kaşığı salça

Üzeri için

- 3 adet domates(elma dilimi)

- 1 tatlı kaşığı salça

- 6 adet sivri biber


lavaş
 


Gelinim Mutfakta tepsi kebabı yapılışı

- Öncelikle sarımsakları, maydanozları, kuru soğanı ve biberleri büyük parçalara bölerek rondoda çekelim

- Rondoya çektiğimiz sebzeleri çiğköfte leğenine alalım

- Üzerine toz kırmızı biber, tuz ve karabiberi ekleyelim

- Kıymayı da çiğ köfte leğenine alıp bütün malzemeyi iyice yoğuralım

- 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı salça ile fırın tepsimizi yağlayalım

- Yoğurduğumuz kıymalı karışımı tepsiye yayalım ve elimizle düzeltelim. Dikkat etmemiz gereken nokta, kıymayı tepsinin kenarlarına değecek şekilde kaldıralım ki kıyma piştikten sonra küçülünce kenarları açık kalmasın

-Elma dilimi şeklinde dilimlediğimiz domatesleri kıymanın üzerine tepsinin kenarlarına dizelim

- Sivri biberleri ve kalan domatesleri de tepsiye dizelim

-Sosu için 1 tatlı kaşığı salçaya 1 çay bardağı sıcak su ekleyip karıştıralım

- Sosu dökerken dikkat etmemiz gereken nokta, sosu sebzelerin üzerine değil; kıymanın üzerine dökelim. Eğer siz tepsi kebabını sulu sevmiyorsanız sos hazırlamak yerine kıymanın harcına 1 tatlı kaşığı salça ekleyebilirsiniz

- 200°C fırında yaklaşık 40-45 dk pişirelim.

Afiyet olsun...



tepsi kebabı

Gelinim Mutfakta lavaş malzemeleri

  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı un
  • 1-1,5 su bardağı ılık su

Gelinim Mutfakta lavaş yapılışı

  1. Öncelikle bir kabın içine 2,5 su bardağı unu koyup ortasını havuz gibi açıyoruz.
  2. İçine şekeri, mayayı ve tuzu ekleyip parmağımızın ucu ile karıştırıyoruz.
  3. Daha sonra ılık suyumuzdan (biraz sıcağa yakın olursa daha iyi olur) üzerine bir su bardağı kadar döküp güzelce yoğuruyoruz.
  4. Hafif ele yapışan bir hamur olacak şekilde. Eğer gerekirse yarım bardak daha su ekleyebilirsiniz.
  5. En son üzerini bir bez ile örtüp sıcak tutması için herhangi bir şeyle de hamurumuzu sarıp sıcak bir yerde mayalanmaya bırakıyoruz.
  6. Bu işlem 45-60 dakika arası, hamurumuz iki katı olduktan sonra tezgahımıza alıp un ile hamurumuzu yoğurup bir toparlıyoruz.
  7. Daha sonra yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıp tavamızın büyüklüğüne göre açıyoruz. Açma işleminde un kullanabilirsiniz.
    (çok incecik yapmayın kuru olmasın ama çok da kalın kalmasın)
  8. Daha sonra yapışmaz tavaya veya teflon tavaya alıp önlü arkalı güzelce pişiriyoruz. Zaten çok çabuk pişiyor. Pişirdiğimiz lavaşları bir sofra örtüsüne saralım ki sert olmasın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.