Gelinim Mutfakta terkıb-i tuffahiye (elma dolması) tarifi, malzemeleri ve yapılışı - 8 Mart Pazartesi

Gelinim Mutfakta terkıb-i tuffahiye (elma dolması) tarifi, malzemeleri ve yapılışı - 8 Mart Pazartesi
Türkiye'nin en çok izlenen gelin ve kayınvalide yemek yarışmalarından biri olan Gelinim Mutfakta'da yeni hafta başlıyor. Birbirinden iddialı yarışmacılara bir yenisinin daha ekleneceği günde haftanın ilk yemeği de belirlendi. Buna göre yarışmacılar terkıb-i tuffahiye (elma dolması) hazırlayacak. Ev hanımları da araştırmalarına başladı. Gelinim Mutfakta terkıb-i tuffahiye (elma dolması) tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Seda Sayan'ın sunumuyla izleyenlerin karşısına çıkmaya devam eden Gelinim Mutfakta yepyeni haftasıyla ekranlardaki yerini alıyor. Çok sevilen ve lezzet dolu bölümleri ile her gün seyredenleri eğlendiren programda bugünün yemeği de belli oldu. Buna göre terkıb-i tuffahiye (elma dolması) hazırlanarak birincilik mücadelesi verilecek. Ardından alınacak puanlara göre çeyrek altının sahibi açıklanacak. Gelinim Mutfakta terkıb-i tuffahiye (elma dolması) tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer almaktadır.


Terkıb-i tuffahiye (elma dolması) malzemeleri

4 ekşi elma
3 soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1 kahve fincanı pirinç
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
2.5 kahve fincanı sıcak su
4-5 dal maydanoz
4-5 dal nane
1 çay kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
1 çorba kaşığı limon suyu

terkıb-i tuffahiye (elma dolması)
 

Terkıb-i tuffahiye (elma dolması) tarifi ve yapılışı

Soğanları soyup rendeleyin. Zeytinyağını tencerede ısıtıp dolmalık fıstık ve soğanı kavurun. Pirinci bol suda yıkayıp süzün. Kavrulmakta olan soğana ekleyin. Kuş üzümü ve 1.5 kahve fincanı su ilave edip sürekli karıştırarak pirinçler diri kalacak şekilde 8-10 pişirin.

Nane ve maydanozu temizleyip ince ince doğrayın, iç pilava ekleyin. Toz şeker, tuz ve limon suyunu ilave edip karıştırın. Tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın.

Elmaları yıkayıp kabuklarını soyun. Sebze oyacağı ile çekirdekli kısımlarını çıkarın ve içlerini biraz oyun. Hazırladığınız iç pilavı elmalara doldurun.

Hazırladığınız elma dolmalarını yağlanmış fırın tepsisine dizin, 1 kahve fincanı sıcak su ekleyin. Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.