Gelinim Mutfakta tulumba tatlısı tarifi, malzemeleri ve yapılışı - 26 Şubat Cuma

Gelinim Mutfakta tulumba tatlısı tarifi, malzemeleri ve yapılışı - 26 Şubat Cuma
Kanal D'nin sevilerek izlenen yarışması Gelinim Mutfakta'da 130. hafta sona eriyor. Birbirinden iddialı dört gelin ve kayınvalidenin mücadelesinde artık tatlı zamanı. Dört gün boyunca yemekle kayınvalideler ve Seda Sayan'ın karşısına çıkan yarışmacılar bu kez de tulumba ile yarışacak. Ev hanımları da araştırmalarına başladı. Gelinim Mutfakta tulumba tatlısı tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor. Afiyet olsun. İyi seyirler dileriz.

Türkiye'nin en çok izlenen yarışmalarından biri olarak yayın hayatına devam eden Gelinim Mutfakta'da yepeyni bir haftanın daha sonuna gelindi. Pazartesiden bu yana devam eden rekabette artık son sözler söylenecek. Tatlı ile birlikte puan savaşına nokta konulacak. Dört gün boyunca yemekle puanlarını alan yarışmacılar bugün tatlı hazırlayarak altın mücadelesine katılacak. Haftanın tatlısı ise tulumba oldu. Ev hanımları ve izleyiciler de araştırmalarına başladı. Gelinim Mutfakta tulumba tatlısı tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor. Afiyet olsun.


Tulumba tatlısı malzemeleri

– 2 bardak su
– 1 kaşık toz şeker
– 1 çay kaşığı tuz
– 2,5 bardak un
– 3 yumurta
– 2 kaşık tereyağı
– 1 kaşık irmik
– 1 kaşık nişasta
– Ayçiçek yağı (Kızartma için)

Şerbeti için;
– 2 bardak toz şeker
– 2 bardak su
– Yarım limon

tulumba


 

Tulumba tatlısı tarifi ve yapılışı

Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım. Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Fokurdamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyin. Birkaç dakika sonra altını kapatın ve soğumaya bırakın. Daha sonra başka bir tencerenin içinde su, toz şeker, tuz ve tereyağını karıştırıp kaynatın. Kaynamaya başlayınca üzerine yavaşça unu ilave edin. Bunu yaparken sürekli karıştırın. Bitince altını kapatın ve soğumaya bırakın. Ilıdıktan sonra hamurun üzerine tek tek yumurtaları kırın. İyice karıştırın. Daha sonra irmik ve nişastayı ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Daha sonra yıldız uçlu hamur sıkma poşetine alın. Küçük parçalar sıkıp kesin. Kesilen parçaları direk kızgın olmayan yağın içine atın. Rengi değişene kadar kızartın. Kızardıktan sonra üzerine şerbetini dökün ve çekene kadar bekleyin. Afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.