Gelinim Mutfakta vegan sebze köftesi malzemeleri, tarifi ve yapılışı - 4 Şubat Perşembe

Gelinim Mutfakta vegan sebze köftesi malzemeleri, tarifi ve yapılışı - 4 Şubat Perşembe
Kanal D'nin sevilerek izlenen yarışması Gelinim Mutfakta'da heyecan sürüyor. Haftanın dördüncü gününde de gelinler puan savaşı verecek. Aralarında yaşanan kıyasıya rekabette hazırlayacakları yemek de belli oldu. Buna göre çeyrek altını almak isteyen yarışmacı en iyi vegan sebze köftesi yapmak zorunda. Gelinim Mutfakta vegan sebze köftesi malzemeleri, tarifi ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Türkiye'nin rekabeti bol, lezzeti çok ve heyecanı yüksek yarışması Gelinim Mutfakta'da haftanın dördüncü günü başlıyor. Birbirine üstünlük kurmak isteyen gelinler arasındaki yarışta son yemek de belli oldu. Yayınlanan fragmanda dört yarışmacı vegan sebze köftesi yaparak çeyrek altını yakasına takmayı ve final öncesinde avantajlı duruma geçmeyi hedefliyor. Gelinim Mutfakta vegan sebze köftesi malzemeleri, tarifi ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


Gelinim Mutfakta vegan sebze köftesi malzemeleri

2 adet orta boy patates
2 adet kabak
1 adet havuç
1 diş sarımsak
1 su bardağı yeşil ot (maydanoz, nane, dereotu, fesleğen, kişniş, taze soğan vb.)
Tuz, karabiber, kimyon
Bir kahve fincanı un
Kızartmak için zeytinyağı


vegan sebze köftesi


 

Gelinim Mutfakta vegan sebze köftesi yapılışı

Önce patatesleri soyun ve iyice haşlayın. Kabakları ve havuçları rendeleyin, rendelenmiş hallerini ellerinizle sıkarak fazla sularını çıkarın, yoksa köfteler kızarırken dağılır. Patatesleri püre haline getirip bir kaba alın, rendelediğiniz sarımsak ve sebzeler, incecik kıyılmış yeşillikler, tuz, karabiber ve kimyon (ki çok yakışıyor) ekleyip iyice yoğurun. Biraz ele yapışan bir harç haline geliyor, bu nedenle kızartmak için iki adet çorba kaşığı ile köfteler oluşturup yarım parmak derinlikte zeytinyağı içerisinde iki tarafı da güzelce kızarana kadar pişirin. Farklı sebzeler ile denemek isterseniz, içerisine bir iki diş daha taze zencefil rendesi ve acı biber ekleyerek biraz daha Uzak Doğulu bir lezzet yakalayabilirsiniz, şahsi önerim bunu denerseniz mutlaka taze kişniş ile denemeniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.