Gelinim Mutfakta yelpaze patlıcan tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta yelpaze patlıcan tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Türkiye'nin en çok seyredilen yarışmalarından biri olarak yayın hayatına devam eden Gelinim Mutfakta'da haftanın ikinci bölümü ekranlara geliyor. Birbirinden iddialı dört takımın rekabetinde gözler yeni güne çevrildi. Gelinlerin yelpaze patlıcan ile birincilik mücadelesi vereceği günde özellikle ev hanımları bu lezzeti masalarına taşımak istiyor. Gelinim Mutfakta yelpaze patlıcan tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Türkiye'nin en çok sevilen yarışmalarından biri olmayı sürdüren Gelinim Murfakta'da yeni bir gün daha başlıyor. Hamarat gelinlerin ve iddialı kayınvalidelerin mücadelesine sahne olan yarışmada yaşanacaklar şimdiden merak edildiği programda bugün de hazırlanacak yemek evlerde uygulanarak sofralara taşınmak isteniyor. Bugünün yemeği ise yelpaze patlıcan oldu. Peki, yelpaze patlıcan nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta yelpaze patlıcan tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


Yelpaze patlıcan malzemeleri

  • 2 adet patlıcan

Köftesi İçin;

  • 500 gram kıyma (dana/tavuk)
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kekik
  • Tuz

Sosu İçin;

  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı ılık su (400 ml)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • Kekik
  • Tuz

yelpaze patlıcan


 

Yelpaze patlıcan yapılışıı

  1. Öncelikle patlıcanlar yıkanır, uçları alındıktan sonra ortadan 2’ye kesilir.
  2. Her iki tarafına bıçağın kalın tarafı konulur ve resimdeki gibi yelpaze şeklini oluşturacak, ne çok ince ne de çok kalın şekilde çizikler atılır. Yanındaki bıçaklar, patlıcanı aynı derinlikte kesmeniz için yardımcı olacaktır.
  3. 6 kez kestikten sonra bıçakları kenara çekip, 7’inci kesikle diğer tarafından patlıcan ayrılır. Bu işlem, bitene kadar tekrarlanır.
  4. Acısını almak için, 30 dk tuzlu suda bekletilir .
  5. Bu arada ayrı bir kabın içinde köfte harcı hazırlanır. Kıyma, rendelenmiş soğan ve sarımsak, sıvı yağ ve damak tadınıza göre ayarladığınız baharatlar eklenir, macun haline gelene kadar yoğrulur.
  6. İyi yoğurmaya özen gösterin ki, sonradan dağılma olmasın.
  7. Sosu için; bütün malzemeler ayrı bir kabın içinde, salça eriyene kadar güzelce karıştırılır ve kenarda bekletilir.
  8. Ben tuz yerine, tavuk bulyon tablet kullanmayı tercih ettim, elinizde yoksa tuz kullanın lütfen.
  9. Patlıcanların suyu süzülür, tatlı çatalı yardımıyla aralarına azar azar harçtan doldurulur. Fazlalığını, çatalın arkasıyla sıyırabilirsiniz.
  10. Üzeri düz olmasına özen gösterin, piştikten sonra taşıp görüntüyü bozmaması adına.
  11. Doldurulmuş patlıcanlar derin bir fırın kabına alınır. Sos, her bir patlıcanın üzerine kaşıkla gezdirilir.
  12. Isıtılmış 175 dereceli fırında, patlıcanlar ve köfteler pişene kadar pişirilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.