Gelinim Mutfakta yer elmalı sufle malzemeleri, tarifi ve yapılışı - 19 Ocak Salı

Gelinim Mutfakta yer elmalı sufle malzemeleri, tarifi ve yapılışı - 19 Ocak Salı
Kanal D ekranlarının sevilerek izlenen yarışmalarından biri olarak yayın hayatını sürdüren Gelinim Mutfakta'da yeni bir gün daha başlıyor. Birbirinden iddialı gelin ve kayınvalidelerin mücadele ettiği günde hazırlanacak yemek de yer elmalı sufle oldu. Birincilik mücadelesinin verileceği lezzet konusunda araştırmalar yapılıyor. Gelinim Mutfakta yer elmalı sufle malzemeleri, tarifi ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Seda Sayan'ın sunumuyla ekranlarda lezzet savaşını sürdüren Gelinim Mutfakta'nın ikinci bölümü izleyicilerin karşısına çıkıyor. Gelin ve kayınvalidelerin bugünden itibaren başlayan yeni haftadaki yarışında ikinci yemek belli oldu. Gelinler bugün yer elmalı sufle ile birlikte jürinin karşısına çıkacak. Kayınvalideler ve Seda Sayan'ın vereceği puanlar günün kaderini belirleyecek. Gelinim Mutfakta yer elmalı sufle tarifi, yapılışı ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.

Elmalı sufle malzemeleri

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 15 gr tereyağı
  • Pudra şekeri

İç harcı için

  • 1 elma
  • 30 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • 3 yemek kaşığı krema


yer elmalı sufle

Elmalı Sufle yapılışı

Elmanın kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkarın ve dilimleyin. Tereyağını tavada eritin. Esmer şekeri ekleyip eritin. Elma dilimlerini ilave edip pişirin. Kremayı ilave edin. Krema hafifçe ısındıktan sonra karışımın ılınması için tavayı ocaktan alın. Yumurtaların akını sarısından ayırın. Yumurta sarıları, şeker ve kremayı büyük bir cam kaseye alın. Yumurta aklarını ise mikserle köpük gibi olana kadar çırpın. Yumurta sarılı karışıma ekleyip tahta kaşıkla yavaş hareketlerle karıştırın. Hazırladığınız harcı tereyağı eritilmiş büyük bir tavaya dökün. Her iki yüzünü pişirin. Sufleyi büyük bir servis tabağına alın. Üzerine ılık elma dilimlerini ilave edin. Sufleyi ikiye katlayıp üzerine pudra şekeri serpin. Sıcak veya ılık servis yapın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.