Güveç kebabı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta güveç kebabı tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Güveç kebabı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta güveç kebabı tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Kanal D'de yayınlanan bölümleri ile izleyenleri ekran başına kilitleyen Gelinim Mutfakta'da yeni gün heyecanı yaşanıyor. Hafta ortasında gerçekleşecek olan rekabette herkes gün sonunda birinciliği elde etmek ve çeyrek altını yakasına takmak amacında. Günün yemeği ise güveç kebabı oldu. İzleyiciler de bu lezzeti sofralarına taşımak adına sorgulamalarda bulunuyor. Peki, güveç kebabı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta güveç kebabı tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Demet Akalın'ın sunumuyla izleyenlerin karşısına çıkmaya devam eden ve yeni sezonunda da mutfaklarda lezzet fırtınası estiren Gelinim Mutftakta'da 153'üncü haftanın üçüncü günü başlıyor. Hamarat gelinlerin ve iddialı kayınvalidlerin rekabetinde çeyrek altın mücadelesinin ekranlara taşınacağı zorlu maratonun yemeği de belli oldu. Buna göre yarışmacılar güveç kebabı hazırlayarak birbirlerini geride bırakmaya çalışacak. İzleyiciler de ilgiyle takip ettikleri programda yapılacak bu tarifi sofralarına taşımak amacında. Peki, güveç kebabı nasıl yapılır? Gelinim Mutfkakta pırasa mücveri tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.



Gelinim Mutfakta güveç kebabı malzemeleri

► Yarım kilo kuşbaşı et
►2 adet domates
► 5 adet sivri biber
► 3 adet patlıcan
► 10 diş sarımsak
► 1 yemek kaşığı tereyağı
► 3 yemek kaşığı sıvı yağ
► Tuz, karabiber, kimyon


güveç kebabı

Gelinim Mutfakta güveç kebabı yapılışı

Patlıcanları alacalı soyup iri kuşbaşı doğrayın. İri doğranmış domates, küp doğranmış kuru soğan, sarımsak, iri doğranmış sivri biber, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip karıştırın. Güveçte tereyağını eritin. Etleri ekleyip suyunu çekene kadar kavurun. Sebzeleri de güvece alıp üzerine sıvı yağ gezdirin. Güvecin ağzını alüminyum folyoyla kapatın. Kısık ateşte pişirin. Ilınınca başka bir kaba ters çevirerek çıkarın. Servis yapın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.