Kadayıf sandviç tarifi - Gelinim Mutfakta kadayıf sandviç malzemeleri ve yapılışı

Kadayıf sandviç tarifi - Gelinim Mutfakta kadayıf sandviç malzemeleri ve yapılışı
Türkiye'nin en çok seyredilen programlarından biri olan Gelinim Mutfakta'da hafta sona eriyor. Birbirinden iddialı yarışmacıların kozlarını paylaştığı finalde en yüksek puanı almaya çalışacak gelinler bugün kadayıf sandviç hazırlayacak. Farklı ve bir o kadar da lezzetli bir tatlı olarak sofralarda yer alan tarifi yapmak isteyenler de araştırmalarına başladı. Gelinim Mutfakta kadayıf sandviç malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Demet Akalın'ın sunumu ile izleyenlerin karşısına çıkan Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir haftanın daha son günü. Pazartesi günü başlayan mücadelede 4 çeyrek altın verildi. Bugün de beş altın bileziğin sahibi olacak. Gelinler yaptıkları yemeklerin ardından bugün tatlılarla birlikte kayınvalidelerin karşısına çıkacak. Ardından da kazanan açıklanacak. Dört bölümdür yemek hazırlayan gelinler bugün ise kadayıf sandviç ile altın rekabetine girecek. Peki, kadayıf sandviç pasta nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta kadayıf sandviç tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor. 

Kadayıf sandviç malzemeleri

250 gr Çiğ kadayıf
100 gr Eritilmiş tereyağı

Şerbet İçin;
2 u bardağı toz şeker
2 Su bardağı su

Dolgu İçin;
1 Poşet hazır supangle
1,5 Su bardağı süt
1 Su bardağı çiğ krema

Üzeri İçin;
Antep fıstığı


kadayıf sandviç


 

Kadayıf sandviç yapılışı

  1. İlk önce şurubu hazırlayın.
  2. Toz şeker ve suyu tencereye alın.
  3. Orta ateş üzerinde şeker eriyinceye kadar karıştırın.
  4. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, 5 dakika kaynatıp ocaktan alın.
  5. Şerbeti soğumaya bırakın.
  6. Daha sonra dolguyu hazırlayın. Pasta kreması ve sütü çırpın buzdolabına koyun.
  7. Kadayıfları geniş bir tepsiye alın, eritilmiş tereyağını üzerine gezdirerek dökün, elinizle alttan üste doğru fazla ezmeden karıştırarak yağın kadayıfların her tarafına eşit şekilde dağılmasını sağlayın.
  8. Kadayıftan bir miktar alıp muffin kalıbının bölmelerine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. (üzerleri hafif kızarana dek pişirin. )
  9. Fırından çıkarttığınız kadayıfın ilk sıcaklığı geçince yani bir kaç dakika sonra soğuk şerbeti üzerine dökün.
  10. Şerbetini çekmiş tatlıları bıçak ile ortadan enlemesine ikiye kesin. İlk katlarını servis tabağına sıralayın.
  11. Üstüne kremayı ekleyin. Kadayıfların üzerlerine bir çay kaşığı krema koyup, toz Antep fıstığı serpin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.