Kayısılı kavurmalı şehriye tarifi! Gelinim Mutfakta Kayısılı kavurmalı şehriye malzemeleri ve yapılışı

Kayısılı kavurmalı şehriye tarifi! Gelinim Mutfakta Kayısılı kavurmalı şehriye malzemeleri ve yapılışı
Kanal D'nin en çok seyredilen yarışmalarından biri olan Gelinim Mutfakta'da haftanın dördüncü günü başlıyor. İddialı takımların mücadelesinin sürdürdüğü amansız rekabette hazırlanacak yeni yemek de belli oldu. Buna göre gelinler kayısılı kavurmalı şehriye yapacak. Gelinim Mutfakta Kayısılı kavurmalı şehriye malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Demet Akalın'ın sunumuyla izleyenlerin karşısına çıkan Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir gün daha nefes kesecek. Eğlencesi kadar lezzeti ile de konuşulan ve adından söz ettiren programda günün lezzeti de merak konusu ve araştırılarak öğrenilmek isteniyor. Seyirciler yarışmacılar kadar veya onlardan daha iyi yapacaklarına inandıkları tatları sofralarına taşıyabilmek adına tarifleri kaçırmamaya gayret gösteriyor ve internette arıyor. Günün yemeği ise kayısı kavurmalı şehriye oldu. Peki, kayısı kavurmalı şehriye nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta kayısı kavurmalı şehriye tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.


 


Kayısılı kavurmalı şehriye malzemeleri

Kavurması için
750 gram dana kuşbaşı
8 adet arpacık soğan
3 adet sivri biber
3 adet kırmızı kapyabiber
5 adet kayısı
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tuz

Pilavı için
2 su bardağı arpa şehriye
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı


Kayısılı kavurmalı şehriye


Kayısılı kavurmalı şehriye


 


Kayısılı kavurmalı şehriye yapılışı

Gelinim Mutfakta'nın yeni bölümünde yapılacak yemek için kayınvalideler 90 saniye boyunca gelinlerine tüyolar verdi. 40 dakikalık sürede yemeklerini hazırlamak zorunda olan yarışmacılar en iyi şekilde yapmak adına her yolu deneyecek. Ağızda dağılan, tek tek ayrılan pilavları ile nefis bir lezzet seyircilerin karşısına çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.