Meryem Nas Mercan kimdir? Kaç yaşında, nereli ve Instagram hesabı

Meryem Nas Mercan kimdir? Kaç yaşında, nereli ve Instagram hesabı
Kanal 7 ekranlarında hafta sonu geldiğinde Türkiye ve dünya gündemini sabahın erken saatlerinden itibaren aktaran Meryem Nas her geçen gün adını daha fazla kişiye duyurmayı başarıyor. Genç sunucuyu izleyen seyirciler kendisi hakkında bilgi sahibi olmak için araştırmalarda bulunuyor. Peki, Kanal 7'de Sabah sunucusu Meryem Nas Mercan kimdir? Kaç yaşında, nereli ve Instagram hesabı haberimizde yer alıyor.

Hafta sonunda izleyicilerin karşısına Kanal 7'de Sabah programı ile çıkan ve 06.30'dan 08.00'e kadar son gelişmeleri sunan Meryem Nas kariyerinde önemli adımlar atmayı sürdürüyor. Sunduğu haberlerle ilgi odağı haline gelen genç sunucu hakkında çok sayıda kişi bilgi sahibi olmak istiyor. Bu nedenle de internette araştırmalarda bulunuluyor. Peki, Kanal 7'de Sabah sunucusu Meryem Nas Mercan kimdir? Kaç yaşında, nereli ve Instagram hesabı haberimizde yer alıyor.



Meryem Nas Mercan kimdir?

Meryem Nas Mercan (d. 01.01.1995, İstanbul), sunucu ve muhabir. ATV Haber'de muhabirliğinin ardından Kanal 7'de sunuculuk görevi üstelenen Meryem Nas, 27 yaşında. Aslen Siirtli olmakla birlikte İstanbul Fatih'te doğmuş ve büyümüştür. 5 Kasım 2022 Cumartesi tarihinde hayatını kendisi gibi basın mensubu olan ve Turkuvaz Medya bünyesinde çalışan Mustafa Kadir Mercan ile birleştirmiştir. Böylelikle adı Meryem Nas Mercan olmuştur.

meryem nas

meryem nas

meryem nas


 

Meryem Nas Mercan'ın eğitimi

Başarılı sunucu eğitim hayatında Beykent Üniversitesi Televizyon Haberciliği ve Programcılığı bölümünden 2017 yılında mezun oldu.

meryem nas kanal 7


 

Meryem Nas Mercan'ın kariyeri

6 seneye yakın bir süre Turkuvaz Medya'da çalıştı. ATV Haber'de muhabirlik yaptı. Son 2 aydır de Kanal 7'de hafta sonu haberlerini sabah saatlerinde sunuyor. Diğer yandan muhabirliğe de devam ediyor. Meslek ile olan bağını "Küçüklüğümden beri yapmak istediğim mesleği yapıyorum. En iyi haberci olmak için gereken ne varsa yapmaya çalışıyorum. Yapacağım da... Zaman her ne kadar eskisi gibi olmada da gazetecilik açısından imkanları iyi değerlendirmeye çalışıyorum. Bir kadın olarak bu mesleğin hem avantajlarıyla hem dezavantajlarıyla alabildiğine yol almaya gayret ediyorum. Eğitimden sağlığa, ekonomiden yaşam haberlerine kadar çok fazla haber yaptım bugün kadar. Temennimiz her zaman iyi ve mutlu, müjdeli hareketleri aktarabilmek…" ifadeleri ile anlatıyor.

meryem nas kanal 7

 

Meryem Nas Mercan Instagram hesabı

Kanal 7'nin kadrosunda bulunan Meryem Nas sosyal medyada da oldukça aktif ve binlerce kişi tarafından takip edilen bir basın çalışanı. Şu anda 20 binden fazla takipçisi bulunuyor. Kendisini @nasmrym profilinden takip edebilirsiniz.

meryem nas
 

"Bizim evde diziler, filmler, eğlence programları vs değil, en çok haber programları izlenirdi, tabi babamın etkisi çok bunda. Muhakkak babam ana haberleri izler, sonra gece saatlerine kadar moderatörler eşliğinde siyaset, ekonomi gibi başlıkların konuşulduğu programları izlerdi. Biz de eşlik ederdik babama. Ve bir süre sonra ilgi duymaya başladım tabi. Daha ortaokul-lise yıllarımda haberci olmaya karar verdim." Lavinya Dergisi



meryem nas

Eskiden televizyon haberciliğinin yeri ve değeri çok daha fazlaydı bence. Ben bu mesleği yaklaşık 7 senedir yapıyorum. Gün geçtikçe anlıyoruz ki televizyon dışında nerdeyse hemen hemen her yerde habercilik var. İnternet sitelerinde tek tuşla her habere ulaşabiliyor insanlar. Özellikle ana haberleri açma gereği duymuyorlar. Bu da ileride televizyon haberciliğinin zayıflamasına belkide yok olmasına neden olabilir. Lavinya Dergisi



meryem nas
 

Kendimi ileride Mehmet Ali birand gibi anılacak bir haberci olarak görmeyi çok ama çok istiyorum. Bunun için çok şey yapmam gerektiğini de biliyorum. Elimden geleni yapmaya devam…  Lavinya Dergisi



meryem nas

meryem nas

meryem nas

meryem nas

meryem nas

meryem nas

meryem nas

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.