Sebze kulesi nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta sebze kulesi tarifi, malzemeleri ve yapışı

Sebze kulesi nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta sebze kulesi tarifi, malzemeleri ve yapışı
Türkiye'nin en uzun soluklu yarışmalarından biri olmaya devam eden Gelinim Mutfakta'da haftanın ikinci günü başlıyor. Dün acılı tavuk bonfile hazırlayan gelinler bu kez de sebze kulesi ile gelinler ve Demet Akalın'ın karşısına çıkacak. Peki, Sebze kulesi nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta sebze kulesi tarifi, malzemeleri ve yapışı haberimizde yer alıyor.

Kanal D'nin sevilerek izlenen yarışması Gelinim Mutfakta'da yepyemi bir gün daha başlıyor. Birbirinden iddialı yarışmacıların hünerlerini sergilediği ve puanlarını almak için yarıştığı programda bugün hazırlanacak yemek belli oldu. Buna göre bugün sebze kulesi yapılarak puan savaşı verilecek. Kayınvalidelerin puanlayacağı, Demet Akalın'ın da günün kazananını belirleyecek puanlar izleyenler tarafından sabırsızlıkla bekleniyor. Peki, Sebze kulesi nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta sebze kulesi tarifi, malzemeleri ve yapışı haberimizde yer alıyor. Sizler de damak tadınıza hoş gelecek yemeğe sofralarınızda yer verebilirsiniz.


 

SEBZE KULESİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1’er adet patlıcan, kabak, kırmızı biber, havuç
2 adet mantar

Sos için:
2 tutam fesleğen
Yarım çorba kaşığı kavrulmuş dolmalık fıstık
1 diş sarmısak
1 çay bardağı zeytinyağı
Bir tutam tuz, karabiber

Peynir için:
1 çorba kaşığı tulum peyniri
1 çorba kaşığı beyaz peynir
Yarım çorba kaşığı krema
Birer tutam taze kekik ve biberiye

Servis için:
Akdeniz yeşillikleri


SEBZE KULESİ


 

SEBZE KULESİ YAPILIŞI

Sebzeleri 1 cm kalınlığında doğrayın. Izgarada pişirin. Sos için verilen tüm malzemeyi mikserleyip sos hazırlayın. Sebzeleri kalıp yardımı ile kule şekline getirin. Peynir malzemesini de köfte kıvamına getirerek, oval şekilde hazırlayın. Kulenin üzerine koyarak orta ısılı fırına sokup çıkarın. Akdeniz yeşillikleriyle servis yapın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.