Tavuk Ballotine nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Tavuk Ballotine tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Tavuk Ballotine nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Tavuk Ballotine tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Kanal D'de bugün yeni sezonun ikinci haftası ile izleyicilerin karşısına çıkacak olan Gelinim Mutfakta'nın ilk gün yemeği de belli oldu. Buna göre gelinler tavuk ballotine hazırlayacak, kayınvalideler ve Demet Akalın da puanlamalarını gerçekleştirecek. İzleyiciler de bu lezzeti evlerine taşımak için araştırmalara başladı. Gelinim Mutfakta Tavuk Ballotine tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Demet Akalın'ın sunumyla ekranlarda yerini almaya başlayan ve pazartesi gününden bu yana evlere lezzet getiren Gelinim Mutfakta'nın yeni bölümü izleyicilerin karşısına çıkyor. Dört takımda yer alan gelin ve kayınvalidelerin amansız rekabetine sahne olan programda bugün tavuk ballotine yapılacak. Ardından da kayınvalideler puanlarını sıralayarak kendi gelinlerini bulmaya çalışacak. Son sözü de Demet Akalın söyleyecek. Gelinim Mutfakta tavuk ballotine tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor. 



Tavuk ballotine malzemeleri

  • 2 tavuk göğsü
  • 100 gr kıyma
  • 2 büyük tarla mantarı
  • 1 büyük muz arpacık, soyulmuş
  • 1 avuç maydanoz, doğranmış
  • 300 ml tavuk suyu
  • 1 topuz tereyağı
  • 1 diş sarımsak, ezilmiş
  • 250 ml çift krema
  • 1 avuç kavrulmuş yeni patates
  • 3 dış yaprak savoy lahana, sotelenmiş



 


 

Tavuk ballotine malzemeleri

Tavuk ballotine yapması çok basit olan 'restoran tarzı' bir yemektir. Bu tarif, her zamanki tavuk dolmanızdan farklıdır - dilimlendiğinde, mükemmel kesit, yemek yerken gözbebekleriniz ve damak zevkiniz üzerinde gerçekten bir etki yaratacaktır. Bir dahaki sefere süslü bir akşam yemeği pişirmeniz gerektiğinde deneyebilirsiniz.


BİR TAVA SUYU KAYNATIN
Kaynaması için büyük bir tencereye su koyun.



TAVUK EZMEK
Tavuk göğsünün uzun tarafını kesin, neredeyse yarım genişlikte dilimleyin ve bir kitap gibi açın, ardından iki yaprak streç film arasına sandviç yapın. Tavuğu bir tencerenin arkasıyla ezin, çok ince olmalı. Ardından Clingfilm'i çıkarın.


DOLDURMA YAP
Mantarları ve arpacık soğanının ½'sini doğrayın ve biraz tuz ve karabiberle kıymaya karıştırın. Eğer varsa küçük bir blender kullanın.





TAVUK GÖĞÜSLERİNİ DOLDUR
Tavuğun üzerine biraz et karışımını ince bir tabaka halinde yayın. Tavukları sosis şeklinde sarın ve streç filme sarın. Diğer tavuk göğsü ile tekrarlayın.

TAVUK PİŞİR
Tavuk oy pusulalarını su dolu bir tencerede 20 dakika pişene kadar haşlayın, suyun kaynamadığından emin olun, aksi halde tavuk sertleşir.

SOSU BAŞLAT
Arpacık soğanının diğer yarısını tereyağlı bir tavada bir dakika kavurun, ardından sarımsağı ekleyin.

SOSU BİTİR
Tavuk suyunu ekleyip yarı yarıya azaltın, ardından kremayı dökün, kaynamaya bırakın ve kalan maydanozu eklemek için ocaktan alın.

KAHVERENGİ TAVUK
Tavuğu streç filmden çıkarın ve sıcak bir tavada tereyağ ile her tarafı renk alana kadar kızartın.

LAHANA VE SAKSILARLA SERVİS EDİN
Tavuğu dilimleyin ve kavrulmuş yeni patates ve bir çiseleyen sos ile bir lahana yatağında servis yapın. 4 kişilik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.