Tavuk kubbesi nasıl yapılır? Gelnim Mutfakta tavuk kubbesi tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Tavuk kubbesi nasıl yapılır? Gelnim Mutfakta tavuk kubbesi tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Türkiye'nin en çok sevilen yarışmalarından biri olan Gelinim Mutfakta'da yeni hafta başlıyor. Birbirinden iddialı tam dört takımın mücadelesinde yine adından söz ettirebilmek adına kozlarını paylaşacak. Haftanın ilk gününde hazırlanacak yemek de belli oldu. Buna göre gelinler tavuk kubbesi hazırlayacak ve altınlar için birbirlerini geçmeye çalışacak. tavuk kubbesi nasıl yapılır? Gelnim Mutfakta tavuk kubbesi tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Demet Akalın'ın sunumuyla izleyenlerin karşısına çıkan Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir gün daha izleyicilerin karşısına çıkıyor. Eğlencesi kadar lezzeti ile de konuşulan ve adından söz ettiren programda günün lezzeti de merak konusu ve araştırılarak öğrenilmek isteniyor. Seyirciler yarışmacılar kadar veya onlardan daha iyi yapacaklarına inandıkları tatları sofralarına taşıyabilmek adına tarifleri kaçırmamaya gayret gösteriyor ve internette arıyor. Günün yemeği ise tavuk kubbesi oldu. Peki, tavuk kubbesi yapılır? Gelinim Mutfakta tavuk kubbesi tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.

Tavuk kubbesi malzemeleri

5 parça ince dövülmüş tavuk fileto
2 patlıcan
2 kabak
2 patates
3-4 biber
2-3 domates
Tuz,karabiber,kekik,pulbiber
Maydanoz
1 yemek kaşığı salça
Kaşar peyniri



Tavuk kubbesi

Tavuk kubbesi yapılışı

Öncelikle patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suda bekletiyoruz.O beklerken biz kabakları,patatesleri küp küp doğruyoruz.Biberleri de ilave ederek doğradığımız sebzeleri çoz az yağda teflon tavaya alıyoruz.Üzerine karası çıkan patlıcanları da ilave ediyoruz.Bunları iyice kavuruyoruz.Kızarmış gibi olacak.Daha sonra içine Domatesleri küp küp doğruyoruz,biraz da böyle kavuruyoruz.Baharatları ekleyip biraz kenara bırakıyoruz.

Daha sonra çorba kepçemize fleto tavuğumuzu yerleştiriyoruz ve çukurlaştırıyoruz.Bu çukurun ortasına hazırladığımız harçtan koyuyoruz.Ve üzerini sarkan tavukla örtüp elimizden destek alarak ters çevirip borcama koyuyoruz.Bütün tavuklara aynı işlemi yaptıktan sonra kalan iç harcı tavukların etrafına eşit şekilde dağıtıyoruz.Her tavuğun üzerine çok az salça sürüp bir iki yerinden deliyoruz(iyi pişsin diye).Çok az da salçalı suyu borcamın her tarafına döküyoruz.

Yemeğimizin ağzını folyo ile kapatıp birkaç delik açarak 180 derecelik fırına veriyoruz.Yaklaşık 1 saat sonra fırından çıkarıyoruz.Her tavuğun üzerine kaşar parçaları koyup yeniden fırına veriyoruz.Kaşarlar eriyince yemeğimiz hazır oluyor.Fırından çıkınca maydanoz kıyıyoruz.Sonra da bir güzel yiyoruz.

Deneyecek olanlar emin olun pişman olmayacaksınız.Hem tavuk sarma gibi bir sıkıntısı da yok. Çok pratik.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.