Tavuklu volovan tarifi - Gelinim Mutfakta tavuklu volovan yapılışı, malzemeleri ve tarifi

Tavuklu volovan tarifi - Gelinim Mutfakta tavuklu volovan yapılışı, malzemeleri ve tarifi
Türkiye'nin en çok seyredilen yarışmalarından biri olan Gelinim Mutfakta'da yeni bir gün daha başlıyor. Birbirinden iddialı gelin ve kayınvalidelerin mücadelesinde gözler yine alınacak puanlarda ve yemeklerde. Herkes çeyrek altın mücadelesi veriyor ve gün sonunda zaferi istiyor. Ev hanımları da hazırlanacak yemeği merak ediyor. Bugünün lezzeti tavuklu volovan oldu. Gelinim Mutfakta tavuklu volovan yapılışı, malzemeleri ve tarifi haberimizde yer alıyor.

Güzel sunucu Seda Sayan'ın sunumuyla izleyenlerin karşısına çıkan Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir gün daha başlıyor. Pazartesiden itibaren ekranlara gelen rekabette gelinler yine marfietlerini, kayınvalideler ise puanlarını konuşturacak. Gün sonunda ise Sayan günün kazananını açıklayacak. Bu sebeple de kıran kırana bir gün seyircileri bekliyor. Haftanın ikinci bölümü ekranlara taşınacak mücadelenin yemeği de belli oldu. Buna göre fragmanda tavuklu volovan yapılacağı görüldü. Gelinim Mutfakta Tavuklu volovan köftesi tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


 

Tavuklu volovan malzemeleri

  • 12 milföy hamuru
  • 200 gr tavuk eti (göğüs)
  • 100 gr mantar
  • 4 dal maydanoz
  • 50 gr mayonez
  • Tuz
  • Kırmızı pulbiber
  • 1 yumurta sarısı



Tavuklu volovan yapılışı

Bir milföy hamurundan kalıp veya bardak yardımıyla yuvarlak çıkarın. Diğer iki milföy hamurundan da kalıp yardımı ile iki halka elde edip yuvarlak milföyün üzerine üst üste yerleştirin. Üzerine yumurtanın sarısını sürüp 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Tavuğu suda haşlayıp küçük doğrayın. Mantarları küp doğrayıp birkaç dakika tavada soteleyin. Maydanozları ince kıyın. Tavuk, mantar, mayonez ve tuzu karıştırıp fırından çıkardığınız volavanların ortasına paylaştırın. Üzerine kırmızı pulbiber serpip sıcak servis yapın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.