Yeni gelin mantısı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta yeni gelin mantısı tarifi ve malzemeleri

Yeni gelin mantısı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta yeni gelin mantısı tarifi ve malzemeleri
Kanal D'nin sevilerek seyredilen yarışması Gelinim Mutfakta'nın yeni bölümü ekranlardaki yerini alıyor. Kıran kırana bir yarışa sahne olacak günde hazırlanacak yemek de belli oldu. Buna göre gelinler yeni gelin mantısı yapacak. Peki, yeni gelin mantısı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta yeni gelin mantısı tarifi ve malzemeleri haberimizde.

Televizyon ekranlarında yayınlandığı her gün izleyicilerin ilgiyle takip ettiği Gelnim Mutfakta'da yeni bir bölüm heyecanı daha yaşanıyor. İlk günün ardından gözler bugüne çevrildi. Korakor bir mücadelenin ekranlara yansıtıldığı ve lezzet savaşının sonuna kadar devam edeceği program bugün de yeni bir lezzeti sofralara taşıyacak. Özellikle ev kadınlarının yapmak istediği tariflere biri daha eklenecek. Günün yemeği ise yeni gelin mantısı oldu. Peki, yeni gelin mantısı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta yeni gelin mantısı tarifi ve malzemeleri haberimizde.



Yeni gelin mantısı malzemeleri

3 adet yufka
1 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Pul biber
Nane
Az miktar tuz

yeni gelin mantısı


 

Yeni gelin mantısı yapılışı

Öncelikle yufkalar açılarak fırça yardımıyla yufkaların üzerine ince bir tabaka şeklinde 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı sürülür. Yağlanan yufka ince uzun ve rulo şeklinde yuvarlanarak şekil verilir. Elde edilen ince uzun rulolar bıçak yarımıyla ceviz büyüklüğünde ufak parçalara ayrılır. Elde edilen ufak parçalar fırın tepsisine dizilir ve 170 derecede fırında, üzeri kızarijpaya kadar pişirilir. Ayrı bir kapta yoğurt çırpıcı yardımıyla karıştırılır. Yoğurt koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştırmaya devam edilir. Bir başka tavada 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı kızdırılır ve pul biber, nane ve tuz da eklenir. Pişen yeni gelin mantısı fırından alınır ve geniş bir servis tabağına alınır. Üzeri yoğurt ve ardından pul biberli sosla süslenerek soğuk olarak servis yapılır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.