Zuhal Topal'la Yemekteyiz Zeynep Başkan kimdir? Karadeniz'in güçlü sesi konuk oluyor

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Zeynep Başkan kimdir? Karadeniz'in güçlü sesi konuk oluyor
TV8 ekranlarında yayınlanmaya devam eden bölümleriyle izleyicilerin karşısına çıkmayı sürdüren Zuhal Topal'la Yemekteyiz'de hafta ortası geldi. Habibe Naz Özcan'ın yarışacağı günde sürpriz bir isim de konuk olarak programda yer alacak. Karadeniz müziğinin en önemli seslerinden biri olan Zeynep Başkan Habibe Naz Özcan'ın yarıştığı günde eserlerini seslendirecek. Peki, Zuhal Topal'la Yemekteyiz Zeynep Başkan kimdir? Detaylar haberimizde yer alıyor.

Zuhal Topal'ın sunumuyla izleyicileri ekran başına kilitleyen Yemekteyiz'in yeni bölümü başlıyor. Haftanın üçüncü gününde de yine heyecan ve rekabet dolu bir bölüme tanıklık edilecek yarışmada bu kez sürpriz bir isim geliyor. Ama kendisi yarışmacı değil, sanatçı. Karadeniz müziğinde bugüne kadar hep akla gelen ilk isimlerden biri olmayı başaran ve güçlü sesi ile de adından söz ettiren Zeynep Başkan, Habibe Naz Özcan'ın 15 bin lira mücadelesi vereceği günde seyircilerin önüne çıkacak. Başarılı isim eserleri ile zaman zaman eğlendirecek bazen de hüzünlendirecek. Kemençe şölenine de eşlik edilecek. Peki, Zuhal Topal'la Yemekteyiz Zeynep Başkan kimdir? Detaylar haberimizde yer alıyor. 

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Zeynep Başkan kimdir?

1984 yılında dünyaya gelen Karadenizli sanatçı Zeynep Başkan aslen Trabzon Tonya İskenderli beldesindendir. Ailesi çiftçilik ile geçinmektedir. Tam 23 kişilik bir aileye sahip olan Zeynep Başkan ailenin 22. çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. ilköğretim ve Ortaokul eğitimini doğup büyüdüğü memleketinde tamamlamış ardından Beşikdüzü Atatürk Lisesi’nden mezun olmuştur. Lise dönemlerinde müzik ile iç içe olan Zeynep Başkan eğitim döneminde okuldaki öğretmenlerininde desteği ile müziğe gönül vermiş ve Trabzonda bir çok yarışmaya katılarak birincilikler elde etmiştir. Ayrıca memleketinde bir çok etkinliklerde sahne almıştır. Daha sonra 2004 senesinde Atv ekranlarında Arif Sağ tarafından hazırlanmış olan Anadolu Ateşi Bu Toprağın isimli yarışmaya katılmış ve 19 hafta boyunca yarışmanın içerisinde şarkılarını seslendirmiştir. Yarışmada ikinci olmuş, ilk albümünde bu yarışmada okumuş olduğu eserler ile çıkarmıştır. Yarışmanın ardından albüm çalışmalarına hız vermiş ve sırasıyla Karadeniz Kızı, Zifin Çiçeği, Azize ve Karadenizin Hüznü isimli albümlere imzasını atmıştır. 2008 senesinde Türkülerle Süper Gece isimli programda TRT ekranlarında bir sene boyunca müzik severlere güzel dinletiler sunmuştur.
 

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Zeynep Başkan kimdir


 

Zeynep Başkan albümleri

2004 Bu Toprağın Sesleri
2009 Azize
2016 Ela Ela

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.