Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Ufuk Akın mı? Erhan Güzel mi?

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara “ Tekrardan Adayım” dedi ya hani, daha öncesinde de yine bana verdiği röportajında “ Yeni bir ekip” mesajını net olarak ifade etti… Buraya     kadar tamam! 
Çatalca Belediye Meclis Üyeliği Başvurularına baktığımız zaman “ Nasıl Yeni Bir Ekip” cümlesini sarf edebilirsiniz. Ancak düşünün bugün için Çatalca Belediye Meclisinden, belediyeyi yönetme noktasında yetkili kişi sayısı 3’tür. Birisi Cem Kara, birisi Ufuk Akın, bir diğeri ise Erhan Güzel’dir. 
Başkanın söylemlerine bakar isek belediye meclisinden bir bayan belediye başkan yardımcısı olarak atanacak. Yani başvurular Cuma günü sona erecek ama, şu anki listeye bakıp konuşacak olursak; 
Geçtiğimiz dönemden Belgin Tezer ve Filiz Öder, yeni adaylardan Sevinç Özkatrancı, Reyhan Berber, Nergis Şahin Eteke ve Rahşan Gündüz… Bu isimlerden bir tanesi!
Çünkü devlet memuru kadroları dolu. Dursun Duran Kaya, Cengiz Uçar ve Fehmi Akyüz devlet kadrolu belediye başkan yardımcıları.
Peki şimdi bu yukarıda yazdığım isimlerden hangisi Temizlik İşlerinden ve Kültür ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yürütebilir? 
Ufuk Akın ve Dursun Duran Kaya yönetiyor ise, yukarıdaki isimlerden bir tanesi rahatlıkla     yönetebilir. 
Şöyle bir algı oluşuyor son günlerde insanların kafasında; 
“ Başkan Cem Kara, Ufuk Akın’ı gözden     çıkarttı” 
Yani başkanın söylemleri doğrultusunda baktığımızda böyle bir cümle kurmak için çok erken. Kaldı ki Belediye Başkanı Cem Kara’nın adaylık başvurusu sırasındaki canlı yayını izledim de, en fazla, elleri patlarcasına alkışlayan Ufuk Akın! 
Ama ortada siyasi anlamda iki tane başkan yardımcısı olacak! Üçüncüsü ne olacak? O fasulyeden başkan yardımcısı oluyor. Misalen tabi. Mesela Ayhan Tutun için de herkes “ Başkan Yardımcısı” diyor ama resmiyette ise hiç öyle bir vasfı yok. Çatalca Belediye Başkan Yardımcılığını bırakın temizlik işçisi bile olamaz. Belediyenin hiçbir iştirakinde çalışamaz. Kanun var. Yani Fasulyeden dediğim aynen bu. Belediyemizde meclisçe atanacak olan, meclisten gelen başkan yardımcısı sayısı ikidir ve bu iki kişi kanunla sabit başkanın maaşının bilmem kaçta kaçı kadar maaş alırlar. Başka türlü ise hiçbir meclis üyesi Çatalca Belediyesinin hiçbir iştirakinde çalışamaz.  
Çatalca Belediyesinin resmi olarak 2 meclisten gelen, 3 devlet kadrosu olmak üzere toplam yasal anlamda resmiyette 5 başkan yardımcısı vardır. 
Dediğim şu ki ilk 5’in 3’ü zaten halihazırda! 2 tane kalacak ise, ya Ufuk Akın sadece belediye meclis üyesi vasfı ile kalacak, yada Erhan Güzel! 
Şimdi sizlere soruyorum;
Sizce Ufuk Akın mı? Erhan Güzel mi?
Hangisi Başkan Yardımcısı kalır?  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi