Ülkede bahar ve bayram... Ya kaybedilen yerler…

Ülkemiz 31 Mart yerel seçimlerine odaklanmıştı. Bu seçimi AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız, ne hikmetse Genel Seçim havasına soktu. Kendisine her zaman olduğu gibi MHP Genel Başkanı Bahçeli yardımcı ve destek oldu.
 Öyle ki, bazı adayların yolsuzluğu hırsızlığı ortaya atıldı. Erdoğan bir dediyse Bahçeli daha fazlasını söyledi. Böylece seçim algı, çamur ve iftiralara dönüştü.
Siz okurlarım hatırlayacaktır, ‘Bu tür olaylar hedef gösterilen iftira atılan adayları küçültmez, bilakis oylarını yükseltir’ demiştim.
Öylede oldu.
Tunç Soyer’in Seferihisar Belediye Başkanı iken babasını hatırlamayanlar İzmir Adayı olunca hatırladılar ve kaybettiler.
Mansur Yavaş’a, ‘Partimizden aday ol’ diyenler bu teklifini unutarak, ‘Bu adam sahte senet düzenledi. Yarın Ankara’ya neler yapacağını varın siz düşünün’ dediler kaybettiler.
Ekrem İmamoğlu’na yandaş basının da desteği ve uydurmasıyla, ‘Senin her tarafın Trabzonlu olsa ne yazar’ denilip, olmadığı halde ihaleye fesat karıştırmadan ağır cezada yargılanıyor uydurmasını dillendirdiler kaybettiler.
Evet CHP’nin her yerdeki sloganı, ‘Mart’ın sonu Bahar’dı. AKP’nin ise, “Belediyecilik gönül işi” idi ama halkı, domates, soğan, patates kuyruğuna sokup birde, ‘Varlık kuyruğu’ dediler, ama halk bu kuyruğun varlık değil yoksulluk olduğunu anladı ve gönlünü vermedi ve kaybettiler.
Cumhur Başkanı yaptığı konuşmada İstanbul, Ankara, Antalya ve ittifakın bazı illerini kaybettiklerini ima ederek, genel olarak oylarını muhafaza ettiğini ve İstanbul ile Ankara’da çoğunluğun kendilerinde olduğunu belirtti.
Ancak, söylenildiği gibi CHP’nin adayları başta İzmir, Ankara, İstanbul ve Adana, Mersin, Antalya, Artvin olmak üzere Bahar ve Bayramı yaşattılar.

Chp’de de kaybedenler vardı
CHP’nin içinde adayların zaferlerini kutlayanlardan bazıları geri dönüp kendi icraatlarına baktıklarında hatalarını neden kaybettiklerini anlayacaklardır.
İstanbul’da parti teşkilatı tam olarak göstermelik değil, canı gönülden adaylarının ve Ekrem İmamoğlu’nun yanında olamadı.
Genel Merkez’in tercihleri doğru olsaydı, İstanbul da Silivri, Çatalca kaybedilmez, Esenyurt, Küçükçekmece’ye Beyoğlu, Beykoz, Eyüp vs. v. İlçeler eklenir, İmamoğlu da açık ara çoğunlukla kazanmış olurdu.
Giresun’un kaybedilmesi çok az bir oyla olurken, Artvin’in kazanılmasıysa Sinop la birlikte Karadeniz’in temsilcileri oldular.
Silivri adayı Özcan Işıklar, Parti Meclisinden geçmediği halde, aday gösterilmesi, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu aday gösterilmeyince Bağımsız Aday olup kazanması ve CHP adayının 3. Olması ve benzeri birçok aday da yapılan yanlışlıkları yapanlar, yani kaybedenler bu konuda ne diyecekler?
Yerel Yönetimlerden sorumla olan Seyit Torun’un yıllarca Belediye Başkanlığı yaptığı Ordu da, gösterdiği adayının üçüncü olmasına ne diyeceği de merak edilenler arasında.
Bu başarı ya da baharın yaşaması Genel Merkez’in başarısı mıdır, tabanın mı?
CHP’liler ve bu başarıya oy veren seçmenler, bunlar için neler söyleneceğini kimin ne diyeceğini göreceklerini ve önümüzdeki 4.5 yılda neler planlandığına bakacaklarını fısıldamaya başladılar bile..
 Haberiniz ola…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Dolu Arşivi