Ülkücülük böyle mi oluyor?

Çağımızın Dede Korkut’u olarak adlandırılan ülkücü, milliyetçi ozan Arif Şirin, halk arasında tanınan adıyla Ozan Arif, tedavi gördüğü hastane de hakka yürüdü.

Türkiye sathındaki ülkücü ve milliyetçiler cenazesine katılmak üzere Samsun’a hareket etti.

Ozan Arif’in Alucralı olması nedeniyle Alucra Vakfı Başkanı Süleyman Baba ve yönetici arkadaşlarının organize etmesi ve ekip olarak katılmalarının yanı sıra, Giresun Vakfı Başkanı Ahmet Dokumacı’nın açıklamasına göre İstanbul’dan özel araçları ve uçakla cenazeye katılanlar haricinde çeşitli semtlerden 25 otobüs kaldırıldı.

Alpaslan Türkeş dönemi Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) ileri gelen beyin ve teorisyenlerinden olan Ozan Arif, Devlet Bahçeli’nin son zamanlarda İktidar Partisine yamanması ve neredeyse birlikte hareket etmeye başlamasıyla muhalefet etmeye başladı.

Bahçeli’yi koltuğundan indirmek için Olağanüstü kurultay toplanmasına ve Meral Akşener’in o makama getirilmesi girişimlerinde hep ön planda oldu.

Bilindiği gibi o kurultay Meral Akşener’in zaferi ile bitmiş olmasına karşın, sonradan günümüzdeki hukuk düzenine göre mahkemeler o kurultayın geçersizliği kararı ile son buldu. Sonrası malum İYİ Parti kuruldu.  Bu parti halkın beklediği gibi mi oldu, ya da a olmadı mı ayrı bir tartışma konusu.

O Yazdığı şiirlerle hem Bahçeli’ye, hem de mevcut hükümete yüklenen Ozan Arif, “Ben adam sanmıştım, adam değilmiş” şiiri ve benzerleriyle Bahçeliye yüklenmiş sonrasında da Bahçeli kendisine avukatı kanalıyla çok sayıda dava açtırmıştı. Bu davalar sürerken hakka yürüyen Ozan Bahçeli ve onun gibi düşünen ona biat eden ülkücü ve milliyetçilerle dargın olarak yolculuğuna devam etti.

Bunca yasak ve ülkücülere yapılan baskıya rağmen, Ozan Arif’in cenazesi Samsun’da bu zamana kadar görülmemiş bir kalabalıkla uğurlandı. Cenazeye İYİ Parti Genel başkanı Merak Akşener katılıp tabutu başında dua etti.

Ozan’ın son yolculuğunda Koray Aydın, CHP Akara Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, CHP’ye yeni katılan Yaşar Okuyan, MHP’den ihraç edilen Milletvekili Erhan Usta yalnız bırakmadılar.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun gönderdiği çelenk büyük ilgi gördü ve beğenildi. Hatta cenazeye katılanlar, “Keşke Kemal Kılıçdaroğlu Meral Hanımla birlikte cenazeye katılıp saf tutsalardı çok daha iyi olurdu” dediler.

MHP YASAK KOYDU

Hayatının tamamını ülkücü harekete adayan ve arkadaşlığa, dostluğa ve hemşericiliğe çok büyük önem veren, Ozan Arif için Ülkü Ocakları, dolayısıyla MHP cenazeye katılmayın talimatı verdi. Böylece ülkücü hareketin önderlerinden olan Ozan Arif’e vefasızlığını göstermiş oldu.

Ozanlığında beraber hareket ettiği İsmail Türüt ve Uğur Işılak cenazeye katıldılar. Gözler Esat Kabaklı’yı aradı ama Saray’a yakınlığına halel gelmesin diye olsa gerek ki cenazeye katılamadı.

Uğur Işılak’ın Ozan’ın arkasından yine ozanın şiiriyle hazırladığı klip büyük ilgi gördü.

Bu arada yürekli bazı ülkücüler ve parti yöneticileriyle partililer bu talimata uymayıp cenazeye katıldılar. Hatta bazıları bu talimata kızarak istifa edenler bile oldu.

Devlet Bahçeli ve yönetimine kızanlar, “Ülkücüler bölünmedi. İYİ Partiye taşındı. Kalanlar ise AKP’li oldu” demeye başladılar.

HEMŞERİCİLİĞE ÖNEM VERİRDİ

Ozan Arifle, 2009 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Beyoğlu Belediye Başkanı adayı olduğum da, defalarca görüştüm. Bana, “Bak kardeşim Ben MHP’liyim ama burada hemşerim olarak senin kazanman lazım. Bunun için ne yapabilirim” dedikten sonra. İstanbul’a gelerek benden ayrı çalıştığı gibi, arkadaşlarını da telefonla arayıp bana oy vermelerini istemişti.

Bu anlamda Ozan Arif’in bu hemşerilik ve milliyetçilik duygularının başta Alucralılar olmak üzere herkese örnek olmasını diler, Ozan’a Allahtan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı diler, mekanının ışıklar içinde olmasını niyaz ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Dolu Arşivi