Kıdemli esnafa hizmet beratı

Kıdemli esnafa hizmet beratı
Ümraniye'de 25 yılını dolduran esnaflara hizmet beratları verildi. İlçenin belediye başkanı İsmet Yıldırım, "Esnaflarımızı hizmet ettikleri için ödüllendirmek ve esnafın yanında olduğumuzu göstermek istedik" dedi.

Hem ekonomik hem de sosyal anlamda Türkiye'nin önemli değerlerinden olan ve hizmette 25'nci yılını tamamlayan esnaf ve sanatkârlara hizmet beratları takdim edildi. Ümraniye Kaymakamı Cengiz Ünsal ve Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleşen törende 30 esnaf, hizmet beratı aldı. Ümraniye'de 700'e yakın esnafın 25 yılını doldurduğuna dikkat çeken İsmet Yıldırım, "40 bine yakın esnafımız var. Bu çok önemli bir sayı. Başta Modoko esnafı, en önemli esnaflarımızdan. Burada çeşitli ülkelere ihracat yapılıyor. 700’e yakın esnafımızın da 25 yılın üstünde faaliyet gösterdiğini biliyoruz. Hepimize hizmet ettikleri için kendilerini ödüllendirmek, esnafın yanında olduğumuzu göstermek istedik" diye konuştu.

Ahilikten gelen kültür

İlçe Kaymakamı Cengiz Ünsal yaptığı açılış konuşmasında, "Esnaflarımızı kutluyorum. Esnaf kültürü ahilikten gelme. Bugünkü Sivil Toplum Kuruluşlarımızın (STK), esnaf ve sanatkarlar odalarımızın mevzuatını oluşturan ilkeler ahilikten gelmektedir. Sermayenin kurumsallaşması açısından en az 3 nesil geçmesi gerekiyor. 25 yılı nesil olarak düşünüyoruz. İnşallah sonrasında üçerli, dörderli nesiller gelecek ve sermayede ciddi bir mesafe kat edeceğiz. Kurumsallaşmış sermaye demek güçlü yatırım, refah demek; söz sahibi olan devlet demek. Cumhurbaşkanımız konuşmalarında ifade ediyor, ‘Dünya 5'ten büyüktür.’ Bunun anlamı güçlü olmaktır. Bu yolda da Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ciddi kalkınma hamleleri yapılıyor. Esnafımız da mobilya sektöründe ciddi hizmetler üretiyor. Bugüne kadar yapılan istihdam ve vergi ödemelerinden dolayı kendilerini de kutluyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.