Ümraniye Belediyesi'nin düzenlediği çocuk oyunları sona erdi

Ümraniye Belediyesi'nin düzenlediği çocuk oyunları sona erdi
Ümraniye Belediyesi’nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’yle birlikte okullarda düzenlediği Ümraniye 9. Geleneksel Çocuk Oyunları sona erdi. Dört ay süren oyunların ardından dereceye giren öğrencilere Başkan İsmet Yıldırım’ın da katıldığı bir programla ödülleri verildi.

Geleneksel çocuk oyunları Ümraniye’de yaşatılmaya devam ediyor. Ümraniye Belediyesi’nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’yle ortaklaşa düzenlenen, çocuk oyunlarını yaşatmak ve bu oyunları gelecek nesillere aktarmak için hayata geçirilen Geleneksel Çocuk Oyunları’nın 9.su sona erdi. Ümraniye’de özel ve resmi statüde eğitim veren 100 ilkokul, ortaokul ve lisede gerçekleştirilen müsabakalara 4.035 öğrenci katıldı. Yakan top, mendil kapmaca ve seksek oyunlarının oynandığı 9. Geleneksel Çocuk Oyunları’nda; yakan topta 77, mendil kapmacada 100 ve seksekte de 92 takım yer aldı.

9. Geleneksel Çocuk Oyunları’nın sona ermesi nedeniyle Dudullu İmam Hatip Lisesi Spor Salonu’nda bir program düzenlendi. Judo, wushu, çocuk oyunları ve halk oyunları gösterisiyle başlayan program renkli görüntülere sahne oldu.

İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Çamdereli programda bir konuşma yaparak, sporun öneminden bahsetti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özen de, geleneksel çocuk oyunlarını yaşatmanın önemli olduğunu belirterek, çocukların ve gençlerin bir sanat ve sporla uğraşmaları tavsiyesinde bulundu.

Çocuklarımız iyi yetişsin ve çağa uyum sağlasın diye elimizden geleni yapıyoruz”

Programa katılan Başkan İsmet Yıldırım da bir konuşma yaparak, böyle bir etkinliğe ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduğunu dile getirdi. Başkan Yıldırım: “Geleneksel çocuk oyunları çok önemli. Hepimiz bu oyunları oynayarak büyüdük. Bu oyunlar mahalle kültürü arasında önemli bir yer tutuyor. Bunu yaşatmamız lazım. Çocuklarımızı bir spor ve sanat dalına yönlendirmeliyiz” dedi.

Devletin spora ve gençlere yönelik önemli çalışmalar yaptığını kaydeden Başkan Yıldırım, “Çocuklarımız iyi yetişsin ve çağa uyum sağlasın diye elimizden geleni yapıyoruz. Hep beraber bir sporla meşgul olmalıyız. Yaptığımız çalışmalarla her yaştan insana dokunuyoruz. Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyor, öğrencilerimize başarılar diliyorum” diyerek konuşmasına son verdi.

Konuşmaların ardından Başkan İsmet Yıldırım ve diğer protokol üyeleri, Ümraniye 9. Geleneksel Çocuk Oyunları’nda farklı branşlarda dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyalarını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.