Üsküdar benim en güzel kaderim

Üsküdar benim en güzel kaderim
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Tv100 kanalında yayınlanan sunuculuğunu Okan Bayülgen’in yaptığı “Nokta” programının konuğu oldu. Türkmen, “Üsküdar'a belediye başkanı olmak, Üsküdar'da olmak benim en güzel kaderim” dedi.

16 Şubat akşamı canlı yayınlanan programda Başkan Türkmen, Bayülgen’in sorularını yanıtladı. Trabzon Şalpazarı’nda doğup, çocukluğunu ve gençliğini orada geçirdikten sonra üniversite öğrenimi için geldiği İstanbul’da ilk ayak bastığı yer olan Üsküdar’la tanışma hikâyesini anlatarak, “Kim derdi ki bir gün yolunu bile bilmediğimiz bu şehirde belediye başkanı olacağız. Üsküdar benim için kaderdir.” dedi. Başkan Türkmen belediyeciliğin tanımını doğumdan ölüme kadar vatandaşa hizmet olarak açıkladı. Sosyal belediyecilik anlayışının 1994 yılında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla başladığını ve günümüzde daha da gelişerek devam etmek zorunda olduğunun altını çizdi.

Çalıştıkça motive oluyoruz

“Çalıştıkça motive olan bir ekibiz.” ifadelerini kullanan Başkan Türkmen, vatandaşın her sıkıntısında başvuracağı kurum belediye olduğu için mesai kavramı olmadan haftanın yedi günü, günün yirmi dört saati her an çalışmaya hazır bir anlayışla hareket ettiklerini belirtti.
Üst üstte iki dönem Üsküdar Belediye Başkanı olarak seçilen Başkan Türkmen, Üsküdar’a kattığı eserler ve hizmetler hakkında da bilgi verdi. Özellikle millet kıraathanelerinin en güzel örneklerinden olan Nevmekân’lar ve dünyada bir ilk olan Valide Sultan Gemisi projesi gibi Üsküdarlılara ayrıcalık katan değerleri anlatarak 7’den 70’e her yaşa hitap eden nitelikli merkez, mekân ve hizmetlerin sayısını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Z kuşağı cesur olmalı

Z kuşağı ile iletişimin günümüzde çok önemli olduğunu ve Üsküdar Belediyesi olarak gençlere yönelik birçok tesis ve merkezin Üsküdar’a kazandırıldığını belirten Başkan Hilmi Türkmen; en önemli ilkelerinden birinin gençlerle arkadaş olmak olduğunu ifade etti. Başkan Türkmen, “Gençleri iyilikle arkadaş etmek, kültürdür, sanattır, iştir, eğitimdir, iyi insanlardır, doğadır, hayvanlardır.” diyerek bu temelde gençlere ulaşmaya çalıştıklarını belirtti. Üsküdar Belediyesi’nin Bilim Üsküdar ve E-Spor Merkezi gibi projelerinden bahseden Başkan Türkmen, belediye başkanlarının yeni işlere açık, girişimci ve cesur olmaları gerektiğini söyledi.

Projeleri paylaştı

Yaklaşık 1,5 saat süren programın sonunda Üsküdar’ın en hayır dualı projelerinden biri olan Engelsiz Yaşam Merkezi, çok özel bir proje olan Tebessüm Kahvesi ve Üsküdar’ın baş tacı büyüklerine, emeklilerine hediye edilmiş İkinci Bahar Kahvesi projelerine de değinerek Okan Bayülgen’e teşekkürlerini iletti. ÖMER FARUK ARPACIK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.