Üsküdar'da 500 kişilik parti basıldı: 'Bekçilerin başı benim dayım, hepinizi yakarım'

Üsküdar'da 500 kişilik parti basıldı: 'Bekçilerin başı benim dayım, hepinizi yakarım'
Üsküdar'da 4 katlı bir eğlence mekanında 'YouTube kanalına eğlence videosu çekileceği' gerekçesiyle yapılan 500 kişilik partiye polis baskın yaptı. Baskın sonucu, yüzlerce kişiye Koronavirüs tedbirlerine uymadıkları ve sokağa çıkma yasağını ihlal ettikleri gerekçesiyle işlem yapıldığı belirtildi.

Üsküdar'da Kuzguncuk Mahallesi, Gümüş Yolu Caddesi'nde bulunan 4 katlı bir eğlence mekanına gece 03.30 sularında ihbar üzerine polis baskın yaptı. Polisin bütün kapıları kilitli olan eğlence mekanına girmeye çalıştığı esnada, içeride bulunan ve çoğunluğu turist olduğu belirtilen 500 kişinin arka kapıdan kaçmaya çalıştığı, kaçamayanların ise gizli bölmelere, masa altlarına, tuvaletlere ve perde arkalarına saklandığı öğrenildi.

Terasta 100 kişi polisi görünce ormanlık alana kaçtı

Mekana giren polis, üzerinde 'acil çıkış kapısı' yazan kapının açıldığı koridorun masa ve sandalyelerle kapatıldığını görüp burayı geçince terasa ulaştı. Polisi karşılarında görünce şaşkınlığa uğrayan terastaki 100 kişilik grup,  kendilerinden önceki grubun kaçarak çıktığı arka çıkışa doğru koştuğu görüldü. Polisin arkalarından uyarıda bulunmalarına rağmen tel örgüleri aşarak Nakkaştepe Millet Bahçesi'nin yan tarafında bulunan ormanlık alana çıkan grup, ağaçların arasında gözden kayboldu. Polisin kalabalığı durdurmakta yetersiz kalması üzerine takviye ekip istendi. Gelen takviye ekipler birlikte polisin kaçanları yakalamak için çalışma başlattığı belirtildi. Bunun üzerine ormanlık alanda ve çevresinde yapılan aramada 100 kişi yakalanarak koronavirüs tedbirlerine uymadıkları ve sokağa çıkma yasağını ihlal ettikleri gerekçesiyle işlem yapıldığı belirtildi.

'Bekçilerin başı benim dayım, hepinizi yakarım'

O esnada mekanın içindeki bir grup ise olay yerinden gitmeye çalışırken, bekçi engeline takıldı. Bunun üzerine bekçilerle tartışan gruptan bir kişi, "Bekçilerin başı benim dayım, hepinizi yakarım" diyerek cep telefonundan yardım istediği görüldü.

İlk kaçanlardan bir kısmı ise caddelerde taksi veya araç bulmaya çalışırken görüldü. Taksi arayan bir kadının, "Eve gideceğim de üstüm başım paramparça, çorabım tel örgüye takıldı" dediği belirtildi.

'Eğlence sahnesi çekeceklerdi'

Eğlence mekanının bir yetkilisi olayla ilgili, "Bir sahne çekecektik, yani bana öyle söylediler. Ben de arkadaşlara yardımcı oldum. Eğlence sahnesi çekeceklerdi" dedi. Ardından maskesini indirerek," Kandırıldık abi, normal bir Youtube programı çekeceğiz dediler. Ben de yukarıda oturuyordum, kapıyı da ben açtım memur arkadaşlara. Bir indim ki durum bu. Ben hiç aşağı inmedim, yukarıda yatıyordum" dedi.

Baskında kaçan iki kadın ise Nakkaştepe Millet Bahçesi'nin içindeki tuvaletlere saklanırken bulunduğu belirtildi. Kadınlardan birinin DHA kamerasına karşı, "Beni çekmeye devam edersen kafamı çöp varillerine vururum" dediği ve küfürler savurduğu belirtildi.

Eğlence mekanı mühürlenerek kapatıldı

Polis ekiplerinin yakaladıklarına koronavirüs tedbirlerine ve sokağa çıkma kısıtlamasına uymadıkları gerekçesiyle işlem yapıldığ, eğlence mekanının mühürlenerek kapatıldığı ve mekan yetkililerinin de ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldüğü öğrenildi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.