Vatanın selameti için birlik olmak şart!

Vatan sevgisi söz konusu olduğu zaman gerisi teferruattır. Milletimin duruşunu seviyorum bu noktada. Tabiki insanız netice de iyilikte var kötülük de özümüzde. Ama ipler bizim elimizde içimizdeki sevgi tohumlarını yeşertmek de öyle. Özellikle çocuklarımıza aşılamalıyız vatan sevgisini… Çünkü birliği ve dirliği sağlamanın tek yolu budur. Değerlerimiz yoksa varlığımızın da bir amacı yoktur. Allah muhafaza biz bunu başaramazsak vatanda işgal olur, devlette yıkılır, millette savrulur dört bir yana...
Bir Çin Atasözünde der ki; “ iki Yahudi bir araya gelse şirket, iki Türk bir araya gelse devlet kurar.” tam da demek istediğimde bu işte... Bu ruh bizde hep diri olmalı.
Tüm insanımızın aslında sihirli kavramları bildiğine inanıyorum. Sihirli sözcüğün; sevgi, hoşgörü, anlayış, sabır, olduğunun farkındayım.
Hedef Medeniyetimizin temel kaynağı olan insan merkezli yaklaşımların en kısa zamanda hayatta yaşanılabilir hale getirilmesidir. İnsan merkezli kuracağımız bu doğru iletişim, bizleri doğru değerlendirmelere ve doğru davranışlara yöneltecektir. Vatanımıza sahip çıkmadığımız gün, mazlumun gözyaşlarının inci gibi döküldüğü o gün bu yolun dönüşü olmaz. O hesap günü ne şiddetli bir gündür…
Din, dil, ırk bunların ne önemi var ki sorarım size? Şu vatan toprağı kaç yiğidi bastı bağrına ayırt etmeksizin. Kaç ananın gözyaşları yağmurlara karıştı yıllarca. Kaç ömür söndü gençliğin bağrında.
O yüzde ayrışımı, tartışmayı bir kenara bırakmanın zamanıdır. Hedefte birlik, en çok bugün lazımdır. Bizi bizden başkası anlamaz. Farklılıklarımızı, çeşitliliklerimizi, olduğu gibi kabullenmek gerekir. Biz, bir olmalıyız, bunun başka çözümü yoktur. 
Selametle kalın.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahattin Demir Arşivi