Brezilyalı meclis üyesi istifa parasını pencereden halka dağıttı!

Brezilyalı meclis üyesi istifa parasını pencereden halka dağıttı!
Brezilya'da muhalif bir yerel meclis üyesi, belediye başkanını istifaya çağırdı.Halka verdiği ve halka dağıttığı 300.000 Brezilya reali (1 milyon 663.000 TL) rüşvet verdi.

Brezilya'nın Maranhão eyaletindeki Candido Mendes kasabasında belediye meclisi üyesi Sababa Filho, belediye başkanı José Bonifacio Rocha de Jesus'un kendisine 300.000 Brezilya reali (1 milyon 663) rüşvet verdiğini iddia etti. bin 127 TL). Filho, bu iddiayı doğrulamak için belediye binasının penceresinden cebinden çıkardığı biletleri seyircilere dağıttı.

breziya-li-meclis-uyesi-istifasi-icin-verilen-rusvet-parasini-pencereden-halka-dagitti-509-webp.webp

Meclis Üyesi Filho yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı Rocha de Jesus'un istifa etmesine ve kendisine bir destekçi daha getirmesine izin vermeyi planladığını söyledi. Ayrıca hayatının tehlikede olduğunu söylediği ve rüşvet olarak aldığı parayı da "Bu para halkındır" diyerek halka dağıttı.
Olayın ardından Candido Mendes belediye başkanı José Bonifacio Rocha de Jesus, Meclis Üyesi Filho'nun suçlamalarını yalanladı ve olayları siyasi bir protesto olarak nitelendirdi. Rocha de Jesus, Filho'nun iftira ve hakaretten yargılanacağını açıkladı.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.