İstanbul'da yaşanan kuvvetli sağanak : Su baskınlarına sebep oldu!

İstanbul'da yaşanan kuvvetli sağanak : Su baskınlarına sebep oldu!
Meteoroloji Ajansı, İBB ve İstanbul Valiliği'nin uyarılarının ardından İstanbul'da sağanak yağış başladı.

İstanbul'un kuzeyinde kuvvetli sağanak uyarısının ardından Arnavutköy ve Başakşehir'de ev ve yollar sular altında kaldı. Başakşehir'deki Milli Kütüphane'de sağanak yağış ve su baskını nedeniyle vatandaşlar mahsur kaldı.

İstanbul'da şiddetli yağışlar devam ediyor. Arnavutköy ve Çatalca bölgelerinde şiddetli yağış nedeniyle çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı.

Ayrıca Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hattı ile Kirazlı-Kayaşehir Merkez Metro Hattının Kayaşehir Merkez İstasyonu da şiddetli yağış nedeniyle geçici olarak kapatıldı. Meteoroloji'den bugün yapılan açıklamada, İstanbul'un kuzey bölgesi için sağanak yağış uyarısı yapıldı. Açıklamada şöyle denildi: "İstanbul'un kuzeyinde bu akşam ve bu akşam kuvvetli yağış ve yerel sağanak yağışlar beklendiğinden su baskını, su baskını, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmak gerekiyor. yağmurdan itibaren trafikte aksamalar, kuvvetli rüzgarlar.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda da, "Bu akşam ve gece saatlerinde İstanbul'un kuzey kesimi ve yerel olarak beklenen gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor" ifadelerine yer verildi.

Özellikle Arnavutköy ve Çatalca'da etkili olan şiddetli yağış, birçok ev ve işyerini sular altında bıraktı. Ayrıca yoğun yağış nedeniyle İstanbul Havalimanı'nda bazı uçuşların ertelendiği bildirildi.

METRO İSTANBUL'DAN AÇIKLAMA

Metro İstanbul'dan yapılan açıklamada, şiddetli yağış nedeniyle Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hattı ile Kirazlı-Kayaşehir Metro Merkez Hattının Kayaşehir Merkez İstasyonu'nun kapatıldığı açıklandı:

"TF2 Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hattımız hava muhalefeti nedeniyle işletmeye kapatılmıştır."

"M3 Kirazlı-Kayaşehir Merkez Metro Hattımızda yoğun yağış nedeniyle yolcularımızın güvenliği için Kayaşehir Merkez istasyonumuz kapatılmıştır. Seferlerimiz Kirazlı-Toplu Konutlar istasyonları arasında yapılmaktadır."

İlgili Haberler

Kaynak:Fadime Dilek Kantoğlu Keklikçi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.