Volkan Yılmaz da Özcan yılar mı hiç!

Tamam farkındayım.
Köşe başlığını anlamakta zorlanıyorsunuz.
İzah edeyim.
Silivri'de görev değişikliği yaşandı.
İttifaklar yarıştı ve Cumhur İttifakı adayı MHP'li Volkan Yılmaz göreve geldi.
Aslında Silivri ve Çatalca gibi İstanbul'un şirin ilçelerinde diğer ilçelere oranla siyaset ile uğraşanlar birbirlerine çok daha yakın kişiler.
Zira bu gibi ilçelerimizde (Bana göre çok saçma sapan ve çağ dışı olmasına rağmen) yerli yabancı ayrımından dolayı genelde belediye başkanlığı koltuğuna oturanlar Rumeli kökenli, Silivri veya Çatalca'da doğma büyüme kişilerden oluşmakta.
Ve bu durumdan dolayı farklı siyasi partilerde siyaset yapsalar da akraba olma ihtimalleri yüksek.
Tıpkı Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ile bir önceki belediye başkanı Özcan Işıklar gibi.
Bu ilçenin tarihinde tek bir dönem Erzurum doğumlu Hüseyin Turan bu geleneği bozdu.
Gerek Hüseyin Turan'ın göreve gelmesinde gerek ise Volkan Yılmaz'ın göreve gelmesinde Silivri'nin daha önce (1989-1994-1999 ile 2004 yılları arası) üç dönem belediye başkanlığı yapan Selami Değirmenci'nin katkısını inkar etmemiz asla mümkün değil.
Değirmenci, 2004 yerel seçimlerinde Genç Parti adayı olarak CHP'nin ilçede seçimleri kaybetmesine neden olduğu gibi, 2019 yerel seçimlerinde de (Her ne kadar sadece CHP'li seçmenlerin değil her siyasi partiden oy almış olsa da) DSP adayı olarak ortaya çıkması ve başarılı performans göstermesi ile yine CHP'nin kaybetmesini sağlayan isim oldu.
***
Sonuçta Silivri şimdi 2023 yerel seçimlerine kadar MHP'li bir isme teslim oldu.
2023'te ne olur ne olmaz.
Volkan Yılmaz yine aday olur mu?
O zaman yine ittifaklar yaşar mı?
CHP kiminle yarışa girer?
Selami Değirmenci ben yine varım der mi?
Erken konuşmak doğru değil.
Burası Türkiye.
Burası Silivri.
Her an her şey olur.
Ama biz bugünü konuşalım.
Geçenlerde gazetemizin manşetinde yer aldı.
Volkan Yılmaz bir önceki yönetimin araç kiralama fiyatlarını kamuoyu ile paylaşarak, ''Belediyemizi yılda 5 milyon 340 bin TL'lik bir yükten kurtarıyoruz. Takdir kamuoyunun” ifadelerini kullandı.
Kısaca ‘bir yılda biz aynı araçları kiralayarak 5 milyon 340 bin lira daha az para ödeyeceğiz’ dedi.

Özcan Işıklar; ''Silivri sizden daha 
ulvi işler bekliyor...''

Konu gazetemizde haber olduğu için gazetecilik etiği gereği konunun diğer muhatabı Özcan Işıklar'ın cevap hakkı var diyerek kendisine ulaştık.
Bu arada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından, İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Grand Plaza A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığına atanan Özcan Işıklar'ı buradan bir kez daha tebrik ediyoruz.
Evet Silivri Belediyesi'ne kiralanan araç fiyatlarındaki farklar için görüşüne başvurduğumuz Işıklar kısaca şunları söyledi:
“Bu ihaleler 2004 yılından bu yana aynı ihale yönetmeliği kapsamında, Türkiye İhale Kurumu’nun onayına tabi olarak yapılmaktadır. Diğer çevre belediyelerin ki ile de kontrol edilebilir, karşılaştırılabilir. Kamu kurumları bu tür araç kiralama ihalelerinde yaş model amortisman kasko ve ihale teminatı olarak belli güvenceler alınarak yapılmaktadır.
Başkan sadece onay makamıdır, bir ihale bütününden, tek bir makine için fiyat alıp günübirlik işler için verilen fiyatı bu koşullar altında yapılmış bir analizdeki fiyatla karşılaştırmak kamu yönetiminin zihniyetine, anlayışına sığmaz. İlçemiz her türlü olağanüstü şartlar ve olağanüstü afetlere açık bir durumdadır.
Bizim dönemimizde iki defa büyük afet ve sel yaşayan ilçemizde ve depremsellik taşıyan bölgemizde bu tip ihtiyadî tedbirleri en yüksek kalitede, en yüksek hizmet standardıyla tutmak zorundayız.
Biz o meclislerde silikon vadilerini, eğitim bilişim teknoloji alanlarını, ileri teknoloji alanlarını, Teknoparkları, üniversiteleri, din ve kültür turizmini, dünyanın ve Türkiye’nin bugün yana yakıla anlattığı bütün Türkiye’nin örnek gösterdiği tarım projelerini konuştuk. Mevzuatı belli tüzüğü belli yönetmeliği belli olan bir iş alım şeklini tek bir araca kadar düşürüp, Silivri’nin gündemini meşgul etmek yerine o meclislerde Silivri’nin geleceğini konuşmamız o meclise yakışan bir asalettir. Ben sekiz tane belediye teslim aldım, hiç böyle bir polemiğe girmeden günahıyla sevabıyla hizmetlerin devamı konusunda beş yıl yapılmayan bütün hizmetleri yapmaya gayret gösterip sekiz belediye teslim almış biri olarak sekiz tane belediye başkanı ya da halen bugün gerekli insani ilişkileri görüşüyoruz.
Onların o dönemde yaptıklarını yapabildiklerini o dönemin yapılabilecek en iyisi olarak kabul ettik ve kusuru varsa da eksik varsa da onları telafi     ederek sekiz beldeyi tek bir Silivri yaptık. 13 tane köy kapandı ikinci dönemimizde 13 tane köye aldık yine aynı şekilde o köyleri Silivri’ye kattık hiçbir vergi almadan beş yıl boyunca hiçbir ruhsat geliri almadan onlara hizmet ettik. 
Bu kadar ağır koşullarda bunları yaparken hiç geriye dönük bakıp o günün koşulları tartışmaya açmadık.
Silivri Meclisi çok daha ulvi amaçları ve projeleri konuşulacak bir meclis olmalıdır. Saygınlığını her geçen gün daha da ileriye taşımalıdır Silivri halkı bizden bunu beklemektedir.”

İzmir'li Özcan Işıklar mı diyeceğiz...
Halef ve selefin açıklamalarını paylaştık.
Bu iki açıklamaya bizim yorumumuz ne derseniz?
Açıkçası yıllardır seçimler yaşarız, seçim biter kazananlar kaybedenler bizlere haber konusu olur.
Gelen gidenin arkasından ne zaman ki başlar 'Enkaz devraldık' şeklinde enkaz edebiyatı yapmaya, ben de pek heyecan uyandırmaz.
Ve şunu söylerim içimden.
Hele dur.
Bir iki iş yap.
İyicene olanı biteni kavra.
En az bir yıl bir önceki belediye başkanı arkasından konuşma.
Sonra baktın ki durum fena.
O zaman al eline davulu herkese anlat olanı biteni.
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz da keşke her mecliste bir önceki yönetimin eksiklerini hatalarını anlatmak yerine önce kendi yaptıklarını ve yapacaklarını anlatsa.
Ortaya çıkan rakamları yıllık bütçeler ile izah etse.
İşte belediyemizin bir önceki döneme oranla     eksisi artısı dese.
Hem bu süre zarfında polemiğe girmeden daha sakin bir şekilde işine yoğunlaşmış olur.
Hem de kamuoyu nezninde iyi ile kötü, doğru ile yanlış, zarar ağratan ile kara geçiren çok daha net bir şekilde anlaşılmış olur.
Neyse aslında bizim işimize geliyor.
Bakın ne güzel yazacak konu buluyoruz Silivri için.
Amacımız iki siyasiyi karşı karşıya getirmek değil, Silivri'de birlik ve beraberlik içerisinde hizmetlerin önünü açmak....

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Mert Arşivi