Yalan tarih utanır mı?

Evet ben yazdım… 

Yakın tarihimizde bize öğretilen yalanları, Ülkemizin üzerinde oynanan oyunlarda nasıl kullanıldığımızı, Dost bildiğimiz düşmanlarımızı, Kaybettiğimiz benliğimizi, geciktirdiğimiz bağımsızlığımızı, Uğradığımız ihanetleri, Biz birlik ve beraberlik içinde olmayalım diye gizlenen gerçekleri, Yapılan katliamları, Dökülen kardeş kanlarını, Kendi çıkar ve makamları uğruna vatanını satanları, Dünya üzerinde ki yalnızlığımızı ve herşeye rağmen Mareşal Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün dediği gibi “TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR” sözüne olan inancımızı, Karartılmış tarihimizin olayları ve yalanlarıyla 2. Kitabım olan KARANLIK TARİH’te  anlatmaya çalıştım.

Bilmeliyiz ki,  sadece  “Vatan sağ olsun” demekle herşey çözülmüyor.
Ve asla unutmamalıyız.

Amerika denilen insanlığın en büyük düşmanı müttefiğimizin sırf Almanya’dan savaş gemisi almaya kalktık diye MUAVENET  Fırkateynimizi  nasıl vurarak  batırdığını,

Seydibeşir’de Medeniyetin en önemi temsilcileri olan İngilizlerin 15.000 Türk askerinin asit kuyularında gözlerini nasıl kör ettiğini ve bunu tarihimizden nasıl sildiğini,

Sivas Madımak otelde  insanlığı yakan itleri, hamilerini, o gün ve sonrasında yaşananları,
Uğur MUMCU’nun  neden, nasıl ve kimler tarafından niçin şehit edildiğini,

1974 Kıbrıs Barış harekatında kendi savaş gemilerimizi, kendi savaş uçaklarımızla saatlerce nasıl bombalayarak KOCATEPE Savaş gemimizi batırdığımızı ve sonrasındaki gelişmeleri,

Org. Eşref BİTLİS’i kimlerin  neden şehit ettiklerini, korkuları, suikastın detaylarını, sonrasını,

Çok sevilen ve bir o kadar da eleştirilen 12 Eylül darbe sonrası Türkiye Cumhuriyeti’ni
Demokratik çizgiye getirmeye çalışmakla beraber yaptığı alışılmışlığın dışındaki icraatlarla ülke trendini yükselten 8.Cumhurbaşkanı Turgut ÖZAL’ı  kimlerin zehirlediğini, ÖZAL’ın ölümünü kimlerin neden istediğini?
 
Millî mücadele sürecinde Amerika; Türkiye’yi işgal etmek ve Sevr Anlaşması ile Wilson ilkelerini geçerli kılmak için Türk Topraklarına 1 tümen asker, yüzlerce misyoner, casus, istihbarat görevlisi, üst düzey komutanlar ve savaş gemileri göndermiş hatta kendi işgalini kolaylaştırarak meşrulaştıracak bazı insanları nasıl satın almıştı. Amerika’nın işgal girişimi  neden tarihimizden silindiğini ve bizden gizlendiğini?
 
Milli şef İsmet İNÖNÜ, FULBRİGHT anlaşmasıyla milli eğitim  sistemimizi Amerikalılara ve CIA ajanlarına nasıl teslim ettiğini?  Türkiye’deki eğitimin sıkıntısı bu anlaşma mıydı? 
İşin gerçeği,  bu tür Amerikan patentli anlaşmaya Amerikancı diye idam edilen MENDERES’in  yerine İsmet İNÖNÜ’nün imza atmasının   garipliğini?.
 
12 Adayı Nasıl kaybettiğimizi, Almanya ve İtalya’nın Adalarınızı alın diye çağrı yaptığını, Zamanın hükümeti tarafından “bizim başkasının(!) toprağında gözümüz yok” diyerek kendi toprağımızı nasıl ret ettiğimizi?
 
1999 daki deprem suni mi yapılmıştı? Nikola TESMAN’ın deprem yaratma makinesi kullanıldı mı? Gölcük’ten İstanbul  Avcılar’a  kadar geniş bir alanda insanlarımız tarafından görülen “Ateş Topu”nun ne olduğunun hala açıklanamaması. (HAARP-TESLA Makinesi sayesinde iyonosfer tabakasından yeryüzüne yansıtılan ışık) Depremde görülen bu “Ateş Topu”nun, bilim adamlarının “Deprem Işıması” olduğunu söylemelerine rağmen, neden diğer depremlerde benzeri bir ışıma yaşanmamıştı?
 
6-7 Eylül Olayları, 6 Eylül 1955 günü başlayan, başta İstanbul olmak üzere, İzmir ve Adalar’da Rumlara ve diğer gayrimüslimlere  karşı oluşan linç ve yağma hareketi neden yapılmıştı? 1924 yılında 1 milyon olan İstanbul nüfusunun 280 bini Rum’du. Bu etnik temizlik sona erdiğinde İstanbul’da kalan Rum nüfusu 1500-2000’di. Bu kalkışma  kimler tarafından nasıl planlanmıştı?.
 
Susurluk kazası kimleri deşifre etmişti? Devlet, mafya, örgüt ilişkisi nasıl sonuçlanmıştı?.  Kaza esnasında kaybolan çantada da neler gizliydi?
 
BBP Lideri Muhsin YAZICIOĞLU'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasının üzerinden 5 yılı aşkın zaman geçti, ancak sır perdesi hala kalkmadı. Kaza sonrası yaşananlar, terfi alanlar, zengin olanlar kimlerdi. Devletin günlerce  bulamadığı helikopterin bulunmasını kimler geciktirmişti, YAZICIOĞLU infaz mı edilmişti? 
 
Aselsan’daki gerçek yüzü belli olmayan ama kamuoyundaki intiharların asıl sebebi nedir? Kaza süsü verilmiş cinayetler, kimler tarafından işleniyordu? Savunma sanayindeki yükselişimizi beyinlerimizi öldürerek yıkmaya çalışan güçler kimlerdi?
 
77 yıl önce bugün Romanya'dan Filistin'e gitmek için yola çıkan Yahudileri taşıyan Struma gemisi İstanbul'da bir Rus denizaltısından atılan torpido ile batırılmış, 750'den fazla Yahudi Karadeniz'e gömülmüştü. İstanbul’da açlıkla mücadele eden 750 insanın yaşamasına engel olan kimlerdi? Her zaman mazlumun yanında olan bir milletin hükümeti bu katliamın sorumluluğunu nasıl taşıdı?
 
Resmi tarihimiz İstiklal Savaşı'ndan sonra İngilizler başta olmak üzere işgal kuvvetlerini İstanbul'dan nasıl başları önlerinde çıkarttığımızı yazar. Ne de olsa fena halde yenik ve eziktirler karşımızda. Sonuçta muzaffer Türk ordusu 6 Ekim 1923 günü İstanbul'a girmiş ve şehri 5 yıla yakın süren düşman işgalinden kurtarmıştır.  Gerçekten işgal böyle mi sonlandırılmıştı?
 
Dönemin Başbakanı Adnan MENDERES’in idamını kimler neden istemişti? Menderesin İdam edilmesi kimler çıkar sağlamıştı.?  MENDERES’in idam edilmesini gerektiren olaylar nelerdi?
 
Derbent zaferini Türk tarihinden silmek isteyenler kimlerdi? 
Milli mücadelede  savaştığımız İngilizler, meydanlarda elde edemediğini tarih kitaplarında mı kazanmıştı?  ”İngilizlerle savaşmadık” diyerek Derbent zaferini kazanan Özdemir paşa ve onun kahraman askerlerinin aziz ruhlarına hareket etmiyorlar mı?
 
Genç Cumhuriyetin Dersim'e yönelik operasyonunun nedeni Kürtleri yok etmek, soykırıma uğratmak mıdır, yoksa  Laik Cumhuriyet karşıtı, bölücü bir isyanı bastırmak mıdır?

Neden sadece Dersim olaylarının sonuçlarından söz edilirken olayların nedenlerinden hiç söz edilmemektedir.
 
Sarıkamış macera mıydı?

Askeri tarih ve strateji uzmanı Tanju Akad ve gazeteci-yazar Orhan Koloğlu kış koşulları ve ordunun durumu nedeniyle harekâtın "macera" olduğunu söylüyor.
"Macera" olarak görmeyen Ortadoğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Türkeş ise "Enver Paşa’nın yanlış hesabı, aceleciliği" diyor .
  
Evet ben yazdım,  bazı odakların tarihimizdeki bizim bilmemizi istemedikleri gerçeklerini “KARANLIK TARİJH adlı kitabımda  Okumak, incelemek ve gerçekleri öğrenip, öğrenmemek  size kalmış.
Ama  asla unutmayın ki “TARİH GELECEKTİR”
VESSELAM

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Remzi Tanış Arşivi