1 gün değil her gün sizinleyiz

1 gün değil her gün sizinleyiz
3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde 9. Geleneksel Farkındalık Etkinliği düzenleyen Samyeli Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Bahattin Demir, sadece 3 Aralık'ta değil he gün engelli bireylerin yanlarında olacaklarını söyledi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Geleneksel Farkındalık Etkinlikleri'nin dokuzuncusunu düzenleyen Samyeli Engelsiz Yaşam Derneği, engelli bireylerin her zaman yanlarında olacaklarına dair güçlü bir mesaj verdi. Etkinlikte konuşan Samyeli Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Bahattin Demir, “Sadece aralıkta değil. Her zaman her yerde yanınızda olacağız. Değerli misafirler özel çocukların her zaman bizlere ihtiyacı var. Bizlerin saygısına, sevgisine, hoşgörüsüne ihtiyaçları var. Acıyan gözlerle bakanlara ihtiyaçları yok. Gözleri görmeyebilir, kulakları duymayabilir ama bizlerin yegane sevgisi onlar için baki olmalıdır. Sürekli medyada görüyoruz, okuyoruz. Özel çocuklarımız çok dışlanıyor. Yok görültü çıkarıyorlar, yok böyle. Yazıklar olsun böyle insanlara. Bir annenin-babanın neler çektiğini en iyi kendileri biliyor. Bizim sözümüz, kalemimiz onların derdini anlatmaya yetmez. Onların gözüyle bakabilmek lazım. Toplum olarak onlara yardımcı olalım. Onlar bize Allah'ın vermiş olduğu meleklerdir. Onlar bize emanet edildi. Hepimiz biliyoruz ki onlar yeryüzünün kanatsız melekleridir” dedi.

Ailelerin yükünü azaltacağız

Samyeli Engelsiz Yaşam Derneği olarak engelli çocukların ailelerinin çektikleri zorlukları bildiklerini anlatan Bahattin Demir, ailelerin yüküne omuz verebilmek için çok çalıştıklarını vurguladı. Demir, “Sadece özel günlerde değil, çocuklarımızın her zaman yanında olacağız. Samyeli böyle olmaya devam edecek. Beklediğimiz hiçbir şey yok. Tek isteğimiz onların yükünü bir dirhem azaltabilmek. Ekibimiz her zaman bu yolda hizmet etti. Türkiye'de binlerce STK var. Keşke onlar da Samyeli gibi hizmet edebilse. Belki de gözyaşı döken bir anne-baba olmayacak. Bir iki sorunumuzu sayın paylaşmak istiyorum. Ben otizmi şöyle tanımlıyorum; bir deprem olur, yakınları enkazın kaldırılıp onların kurtarılmasını bekler. Otizmde de anneler şuan depremin başında çocukların kurtarılmasını bekliyor. Bu çocukların kurtarılmasının tek yöntemi; eğitimdir. Bizde 2019'da bu yola gönül verdik ve bir proje başlattık. Sadece Samyeli ailesine gönül veren bir proje değil, Esenyurt'ta herkese kucak açan bir proje oldu. Pandemiden dolayı projemiz durdu. Herkesin yaşadığı sıkıntıları bizde yaşadık. Samyeli aileme söz veriyorum. 2021'de bu projemizi tamamlayacağız. Her geçen yıl bu sayımızı artırıp hizmetlerimize devam edeceğiz. Şuan projemizi yeniden başladık ve 128 kaydımız var. Türkiye'nin birçok ilinde verilen destekle birlikte 25 bin çocuğumuzu giydirme şansımız oldu. Destekleyen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Esenyurt'ta tekiz

Özel gereksinimli çocuklara hizmet anlamında Esenyurt'ta sadece Samyeli Engelsiz Yaşam Derneği'nin olduğunun altını çizen Demir, “Bundan dolayı derin bir üzüntü duyuyoruz. Ama diğer yandan da bu hizmeti tek başımıza da olsa vermekten dolayı gurur duyuyoruz. Biz bildiğimiz yolda yürümeye, engelli çocuklarımızın ve ailelerinin hiç çıkarsız yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

 

HABER: BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.