1 Mayıs 2018 Salı İşçi Bayramı okullar, hastaneler, bankalar ve kargolar açık mı tatil mi

1 Mayıs 2018 Salı İşçi Bayramı okullar, hastaneler, bankalar ve kargolar açık mı tatil mi
Her yıl yurdumuz ve dünyanın birçok ülkesinde kutlanan 1 Mayıs için bu sene de araştırmalar başladı. Yarın Maltepe'de kutlanılmasına izin verilen bayram için hazırlıklar yapılıyor. Peki 1 Mayıs 2018 Salı İşçi Bayramı okullar, hastaneler, bankalar ve kargolar açık mı tatil mi? İşte detaylar...

Valiliğin uzun süredir Taksim'de kutlamalarına izin vermediği 1 Mayıs İşçi Bayramı aynı zamanda çalışanlar için de büyük önem arz ediyor. Yarın işe gidip gitmeyeckleri konusunda net bilgisi olmayanlar cep  telefonu ve bilgisayar başına geçerek "1 Mayıs okullar tatil mi?" veya "Yarın iş var mı" gibi terimlerle sonuç bulmaya çalışıyor. Siz değerli okuyucularımız için hazırladığımız haberimizde tüm detayları görüntüleyebilirsiniz.

2009'da kabul edilen öneriyle yasalaştırılan 1 Mayıs'ın resmi tatiller kapsamına girmesiyle her sene öğrenciler de büyük bir heyecanla internette sonuç bulmak istiyor. Milyonlarca ilk ve orta öğretim öğrencisini ilgilendirecek tüm bilgiler aşağıda yer alıyor.

1 Mayıs 2018 Salı kargo şirketleri açık mı?
Kargo şirketleri özel firmalar olduklarından dolayı tam gün açık olabilirler. PTT kargo tatil yapabilir.

1 Mayıs 2018 Salı bankalar tatil mi?
Evet tatil. Havale, ödeme, kredi yatırmak istiyorsanız cuma mesai bitimine kadar zamanınız var. Yoksa salı gününe kalır.

1 Mayıs 2018 Salı devlet daireleri tatil mi?
Evet tatil.

1 Mayıs 2018 Salı hastaneleri tatil mi?
Hayır değil. 

1 Mayıs 2018 Salı okullar tatil mi?
Evet tatil

1 mayıs tatil mi

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı Nedir?
1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve günüdür. Dünya üzerindeki pek çok ülkede, resmî tatil olarak kabul edilmektedir. Türkiye'de ilk kez 1923'te resmî olarak kutlanmıştır. 2008 Nisan'ında, "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kutlanması kabul edilmiştir. 22 Nisan 2009 tarihinde TBMM'de kabul edilen yasa ile 1 Mayıs resmi tatil ilan edilmiştir.

​​​​​​​İlk kez 1856'da Avustralya'nın Melbourne kentinde taş ve inşaat işçileri, günde sekiz saatlik iş günü için Melbourne Üniversitesi'nden Parlamento Evi'ne kadar bir yürüyüş düzenlediler. 1 Mayıs 1886'da Amerika İşçi Sendikaları Konfederasyonu önderliğinde işçiler günde 12 saat, haftada 6 gün olan çalışma takvimine karşı, günlük 8 saatlik çalışma talebiyle iş bıraktılar. Şikago'da yapılan gösterilere yarım milyon işçi katıldı. Luizvil'de (Kentaki) 6 binden fazla siyah ve beyaz işçi, birlikte yürüdü. O dönemde Luizvil'deki parklar, siyahlara kapalıydı. İşçiler, sokaklarda yürüdükten sonra hep birlikte Ulusal Park'a girdi. Her eyalet ve kentte, siyah ve beyaz işçilerin birlikte yaptığı gösteriler, gazeteler tarafından, 'Böylece ön yargı duvarı yıkılmış oldu' şeklinde yorumlanmıştı .

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.