1 Ocak 2018 Pazartesi bankalar, PTT ve kargo şirketleri açık mı!

1 Ocak 2018 Pazartesi bankalar, PTT ve kargo şirketleri açık mı!
Yeni yıla girmemize üç gün kala 2018'in ilk mesai gününün hafta içine denk gelmesi vatandaşları da farklı bir arayışa itti. Postaneler, bankalar ve PTT şubelerinin açık olup olmadığı araştırılıyor.

Özel günlerde resmi kurumların, bankaların, devlet dairelerinin, okulların, kargo şirketlerinin ve PTT şubelerinin açık olup olmadığı merak ediliyor. İşte detaylar...

1 Ocak Pazartesi günü resmi tatil olması nedeniyle Kamu Bankaları ve Özel Bankalar kapalı olacaktır hiç bir şube açık olmayacaktır özel veya kamu bankası fark etmeden işlem yapılamayacaktır.  Bankacılık İşlemleri şubeden yapılamayacak ancak İnternet Bankacılığından ATM lerden İşlemlerinizi yapmanız mümkün Sadece EFT işleminiz var ise bir sonraki iş günü olan 2 ocak salı günü işlem gerçekleşecektir. Resmi tatil veya mesai saatleri dışında (akşamları) verilen EFT talimatları Sisteme talimat olarak eklenir ve ilk iş günün mesai saatleri içinde gerçekleşir. Bir örnek daha verelim 29 Aralık Cuma saat 17:15 den sonra verilen bir EFT talimatı 2 Ocak Salı ilgili hesaba geçer. 

İnternet Bankacılığından Döviz ve Altın Alım Satımı yapanlar ise piyasa kapalı olacağından banka aracılığı ile yapılan alım satımlarda kur farklarına makaslarına alım satım yaparken dikkat etmeleri gerekir mesai saatleri dışında ve resmi tatil günlerinde piyasa kapalı olması nedeniyle kur makası çok açık olmaktadır. 

Yılbaşı tatili olan 1 Ocak pazartesi günü tüm noterler kapalı olacaktır yasal olarak hiç biri işlem yapamayacaktır nöbetçi noter vs gibi bir uygulama da olmayacaktır noter ile ilgili işleminizi ya 29 Aralıkta yada 2 Ocak salı gününe kalacak şekilde planlamanız gerekir. 

Hiç bir hastahane poliklinik hizmeti vermeyecektir o yüzden randevu sisteminden de poliklinik için 1 ocak günü randevu almanız mümkün değildir ancak acil servisler her daim açık olacaktır hastalığın planı olmaz ama rutin takip ve kontrollerinizi ayarlamınız faydanıza olacaktır örneğin daha önce gidebilir yada tatilin 2-3 gün sonrasına göre ayarlayınız 2 Ocak Salı günü hizmet verilecek ancak o günün kalabalık ve yoğun olacağını unutmayınız. 

PTT bildiğimiz gibi bir kamu kurumudur bu nedenle tüm şubeleri kapalı olacaktır maaş ödemesi, fatura ödeme posta işlemleri kargo işlemleri dahil hiç bir işlem yapılmayacak olup tüm şubeleri kapalı olacaktır. 

Hiç bir kargo firması mal teslim alma işlemi yapmayacak yada mal dağıtımı yapılmayacaktır eğer yolda bir kargonuz var ise size teslim işlemi ya 30 Aralıkta yapılır yoksa 2 Ocak Salı gününe kalacaktır. 

Yılbaşı tatilinin hafta başına denk gelmesi nedeniyle 1 Ocak Pazartesi günü tüm okullar İlk Orta Lise ve Yüksek Okullar kapalı olacaktır. 

Özetle, resmi tatillerde tüm kamu İktisadi Teşebbüsleri kapalı olur hizmet vermezler Yine bir çok özel firmalarda yasa gereği tatile uymak zorundalar veya tatil mesaisi vermesi gerekir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.