15 Temmuz Pazartesi bankalar, PTT şubeleri, bankalar, eczaneler ve noterler açık mı

15 Temmuz Pazartesi bankalar, PTT şubeleri, bankalar, eczaneler ve noterler açık mı
15 Temmuz 2019 Pazartesi Demokrasi ve Milli Birlik Günü ilan edilmesinin ardından her yıl resmi tatil veriliyor. Bu sene pazartesi gününe denk gelen resmi tatilin ardından vatandaşlar PTT şubeleri, bankalar, eczaneler ve noterlerin açık mı yoksa kapalı mı olduğunu öğrenmek istiyor. Detaylar haberimizde.

Ülkemizi ele geçirmek isteyen FETÖ'cü darbecilerin girişimi, Türk milletinin kararlılığı ve cesareti ile bertaraf edilmişti. Hain saldırılarda yüzlerce kişi şehit düşmüş ve binlerce vatandaşımız yaralanmıştı. Türkiye'nin belki de kaderini değiştirebilecek bu girişime verilen cevap dünyada da büyük yankı uyandırmış, birçok ülke verilen mücadeleden örnek almıştı. Pazartesi 3. yılına girecek olan 15 Temmuz 2019 Pazartesi Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde şehitlerimiz anılacak, günün anlam ve önemine ilişkin törenler yapılacak. Peki resmi tatil olarak ilan edilen 15 Temmuz Pazartesi günü PTT şubeleri, bankalar, eczaneler ve noterler açık mı? İşte yanıtı...

15 TEMMUZ 2019 PAZARTESİ BANKALAR AÇIK MI?
15 Temmuz 2019 Pazartesi Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle bankalar hizmet vermeyecek. Bugün, resmî tatil olduğundan dolayı banka şubeleri kapalı olacak. Fakat ATM'ler ve internet bankacılığı, hizmetini devam ettirecek. Havaleler ise bir gün geciklmeli gidecek.

NOTERLER ÇALIŞIYOR MU?
15 Temmuz tatili öncesi Cumartesi ve Pazar gününün de 13-14 Temmuz'a denk gelmesiyle birlikte çalışanların çoğu 3 gün izin yapmış olacak. Noter çalışanları da izinli olacak.

HANGİ ECZANELER NÖBETÇİ?
15 Temmuz’da banka ve noterler gibi eczaneler de çalışmayacak. Fakat Pazar günleri ve diğer resmî tatillerde olduğu gibi yurdun genelinde nöbetçi eczaneler vatandaşlara hizmet vermeye devam edecek. Nöbetçi eczaneler için de aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

POSTANE VE KARGOLAR AÇIK MI?
PTT şubeleri de 15 Temmuz’da hizmet vermeyecek. Bununla birlikte özel kargo şirketlerinin de 15 Temmuz’da kapalı olacağı aktarılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.